Seznam.cz | Vyhledávače | Firmy.cz

Kam dnes zajít na oběd? Seznam.cz a Firmy.cz nově zobrazují u restaurací aktuální denní menu

Seznam přidal užitečnou funkci do své služby Firmy.cz. Nově v rámci informací o podniku zobrazuje denní menu restaurací pro aktuální den.

Seznam novinku představil na stránce Vychytávky, které nově umíme. Zde uvádí: „Nově je možné si na Firmy.cz prohlédnout i nabídky denního menu v restauracích. Ty se zobrazují nejenom ve firemních profilech, ale i přímo ve výsledcích vyhledávání.“

Jak to funguje v praxi

Pokud si na webu Firmy.cz otevřete nebo vyhledáte nějakou restauraci, najdete v levé části stránku s mapou a v pravém panelu podrobnosti o daném podniku. Kromě adresy, kontaktních informací a otvírací doby je k dispozici popisek, pod kterým následuje denní menu pro aktuální den.

Jestliže se budete chtít podívat na denní nabídku na další dny, nasměruje vás odkaz na stránku podniku na webu Meníčka.cz. Předpokládáme proto, že Firmy přebírají informace z tohoto webu, kam je zadávají provozovatelé příslušných restaurací.

Dalším místem, kde se můžete podívat na aktuální denní nabídku, je samotný vyhledávač Seznam.cz. Zadáte-li do vyhledávání název podniku, zobrazí se vpravo od výsledků jeho karta s podrobnými informacemi, včetně menu pro daný den.

Poněkud překvapivě není zobrazování denní nabídky integrováno do služby Mapy.cz. Zde zatím (?) mají uživatelé dvě cesty, jak zjistit, co bude dnes k obědu – buď mohou přes odkaz navštívit web daného podniku, nebo si otevřít jeho stránku na Firmy.cz.

Diskuze (6) Další článek: Překvapení od Jeepu: automobilka chystá terénní elektrické kolo pro extrémní dobrodružství

Témata článku: , , , , , , , , , , ,