Google | Aktualizace | Kalendář

Kalendář Google vylepšuje e-mailové pozvánky. Mají modernější design a lépe indikují změny

Pokud v Kalendáři Google pozvete na schůzku či událost další účastníky, přijde jim e-mailem pozvánka, která už dlouhá léta vypadá úplně stejně. Nic proti tomu – e-maily s pozváním jsou relativně přehledné a snadno z nich vyčtete vše podstatné: o jakou událost se jedná, v jakém čase se koná, kde a kdo ji pořádá.

Google však došel k závěru, že je potřeba přinést v tomto směru svěží vítr. Oznámil proto modernizaci e-mailových pozvánek, přičemž největší změnou proti původnímu designu je uspořádání obsahu těla zprávy do dvou sloupců.

Původní verze pozvánky Kalendáře Google Původní verze pozvánky Kalendáře Google

Modernizované pozvánky Kalendáře Google

Nutno uznat, že nové provedení je poměrně přehledné – na prvním místě je název události, datum a čas. Následuje seznam pozvaných hostů a tlačítka, jejichž prostřednictvím lze na pozvánku reagovat – tedy akceptovat ji, odmítnout, nebo odpovědět „možná“.

Níže jsou pak další informace, strukturované do dvou sloupců. Zatímco v levé části je popisek (pokud ho organizátor vyplnil), datum, čas a seznam pozvaných hostů, pravá část obsahuje místo dosavadního prostého odkazu lépe viditelné tlačítko pro připojení přes Google Meet, kontakty a případné přílohy.

Nová verze pozvánky Kalendáře Google 
Nová verze pozvánky Kalendáře Google

„Aktualizujeme rozvržení e-mailů odesílaných prostřednictvím Kalendáře Google. Díky tomu, že jsou klíčové údaje o události lépe dostupné a užitečné, umožňuje tato aktualizace rychleji najít nejdůležitější informace o události a jednat podle nich,“ avizuje Google na blogu Google Workspace Updates.

Na novinku se mohou těšit všichni

Nová verze pozvánek kromě toho podrobněji indikuje případné změny provedené organizátorem: „Když obdržíte e-mail s upozorněním na změnu události, například změnu času nebo místa, zobrazí se jak původní, tak aktualizované informace,“ Provedené změny jsou také zdůrazněné v zeleném rámečku nad obsahem pozvánky.

Nová verze e-mailových pozvánek bude aktivována postupně jak zákazníkům využívajícím řešení Google Workspace, G Suite Basic a G Suite Business, tak i běžným uživatelům. Pro domény s rychlejším přístupem k novinkám je uvolňována od pondělí 13. června, všichni ostatní se dočkají v období od 27. do 30. června.

Váš názor Další článek: Žádný antivirus není propadák. Microsoft Defender podle AV-Testu po dlouhé době lehce zaváhal

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,