Jedenáct USB hraček pro každou kancelář

Vybavte si pracovní stůl bezdrátovou raketovou základnou, ledničkou na plechovku nebo inteligentní kočičkou s detektorem pohybu. Blíží se Vánoce, co takhle netradiční dárek?
Kapitoly článku

Potěmkinův ohřívač na kafe

Po zábavné kočce opět něco praktického do každé kanceláře – ohřívač na kafe, resp. udržovač tepla. Opět se jedná o pasivní gadget, který si z USB bere pouze elektrickou energii. V kompletu získáte nejen hřející podšálek, ale i plechový hrníček s těsnícím víkem. A právě ono těsnící víko oceníte skoro více než samotný podšálek, ten se totiž ohřeje jen na 35°C. Testovaný plechový hrníček byl ke všemu na dně vypouklý a hřející plotny se tak dotýkal spíše jen symbolicky.Ta má ostatně také jeden zbytečný přehmat – okraj – nemůžete na ni tedy položit libovolný hrníček.

gadgety_ohrivatko4.jpg gadgety_ohrivatko.jpg gadgety_ohrivatko2.jpg gadgety_ohrivatko3.jpg
Ohřívač na kafe a těsnící víko

Těsnící víko nicméně funguje na jedničku, z původní teploty 70°C totiž teplota čaje poklesla po dvaceti minutách o pouhých osm stupňů. Čaj v porcelánovém hrnku byl tou dobou už vlažný.

Cena na IMMAX (vč. DPH)

  • Ohřívač Cup Warmer:299 Kč

Umělé magnetické rybičky bez disciplíny

A opět je tu jeden zábavný gadget – akvárium s magnetickými rybičkami. Princip je to vlastně poměrně jednoduchý a na kdejaké tržnici najdete obdobu pro běžnou elektrickou síť. Plastové akvárium s tunelem stačí napustit vodou vpustit otvorem dvě plastové rybky a nainstalovat ovladače pro Windows. Po zapojení se v dolní části roztočí magnet a rybičky se budou společně s ním pohybovat. V ideálním případě by měly neustále proplouvat tunelem, ve skutečnosti se ale občas zarazí, tunel totiž navrhl nepříliš zkušený stavební inženýr.

gadgety_rybicky.jpg gadgety_rybicky2.jpg
Akvárium s tunelem a dvojicí rybiček

Otáčky rotujícího magnetu můžete ovládat z počítače, rybky tedy mají podle tvůrců vykonávat jisté úkony počínaje krmením a konče hrou. Ve skutečnosti se ale poměrně neurčitě pohybují sem a tam, případně tráví většinu času zaseknuté kdesi v jeskyni. Druhým neduhem je pak poměrně vysoký hluk. Ve velké kanceláři to nebude problém, pokud ale budete chtít s rybičkami usínat, bez medikamentů se neobejdete.

Cena na IMMAX (vč. DPH)

  • Interactive Aquarium: 499 Kč

Nadřízený tě vidí

Ne, nejedná se o centrální kamerovou správu pro vašeho šéfa, ale o malou plastovou lampičku, která bude po nainstalování potřebných ovladačů svítit podle intenzity práce na vašem počítači. Intenzita nebude ani u stenografky nikterak zázračná, v takovém openspacu ale bude mít každý přehled o tom, kdo pracuje (případně chatuje) a kdo momentálně odpočívá.

gadgety_lampicka.jpg gadgety_lampicka2.jpg
Pokud nebudete pracovat, lampa se nerozsvítí

Z celé nabídky gadgetů se jednalo o jednu z nejpodivnějších USB hraček, technické zpracování pak bylo jedním slovem příšerné.

Cena na IMMAX (vč. DPH)

  • Lampička Think Light: 349 Kč

Bubeníkem proti syndromu karpálního tunelu

Z hlediska kvality zpracování byl nejlepším gadgetem asi bubeník Roll up drum Kit. Oč se jedná? V krabici najdete dvě paličky a velkou gumovou „podložku pod myš“ s šesti tlakovými bubny. Použít můžete jak své ruce (perkusy), tak paličky, tlakový kontakt funguje v obou případech a po celé ploše bubnů. Dodávaný software pak nabízí několik desítek MIDI zvuků, generátor taktů a doprovodnou hudbu o několika tématech. Bušit si můžete jen tak pro radost, bubnování ale můžete i nahrávat opět do formátu MIDI.

gadgety_bubny.jpg gadgety_bubny3.jpg gadget_bubny_software.png
Bubnující podložka a pravděpodobně nejpokročilejší software ze všech gadgetů

Bubeník procvičí vaše zápěstí, nicméně i on má své vady. V tomto případě se jedná o prodlevu až několika set milisekund mezi úderem a zvukovou odezvou.

Cena na IMMAX (vč. DPH)

  • Roll up drum Kit MIDI bubeník: 999 Kč

Vysavač na klávesnici, který nevysává

Velmi často nabízenou USB blbůstkou je i drobný vysavač. Jedná se o pasivní gadget, který využije spojení s počítačem pouze k roztočení sací vrtulky. Testovaný vysavač obsahoval i funkci turbo, na nějaké vysávání klávesnice a prostoru pod ní ale rovnou zapomeňte. Sací motor nasál leda malý drobek rohlíku z lesklého povrchu, na klávesnici si ale neporadil ani se zapadlým vlasem. Na IMMAX jej seženete za tři stokoruny, nicméně i to je vzhledem k jeho efektivitě příliš. Pokud chcete ušetřit, kupte si prachovku.

gadgety_vysavac.jpg gadgety_vysavac2.jpg gadgety_vysavac3.jpg gadgety_vysavac4.jpg
Mikrovysavač vysaje jen to nejdrobnější a nejdostupnější smetí

Cena na IMMAX (vč. DPH)

  • Vacuum vysavač: 209 Kč

Tlačítko proti stresu

Poslední gadget by pravděpodobně našel úrodnou půdu v každé kanceláři, které vládne stresující prostředí. Jedná se totiž o stresové tlačítko v podobě odpalovacího mechanismu schovaného pod plastovým krytem. Po nainstalování ovladačů si můžete vybrat jednu z tří AVI animací, která se v celoobrazovkovém režimu spustí po stisknutí tlačítka. Na výběr je výbuch jaderné bomby, nadřízený v podobě terče a bezpečný prázdný sešit Microsoft Excel, který skryje jinou činnost na počítači.

gadget_stresbuton.jpg gadget_stresbuton2.jpg gadget_stresbuton3.jpg gadget_stresbuton4.jpg gadget_stresbuton_software.png
Je toho na vás příliš? Stiskněte tlačítko proti stresu a ulevte si

Ačkoliv tlačítko samo o sobě je celkem vtipné, softwarový ovladač je příšerný a platí to i o kvalitě animací, které zároveň očekávají rozlišení obrazovky 1024x768, resp. poměr stran 4:3. Nebylo by na škodu, kdyby si funkci tlačítka mohl každý nadefinovat dle svého gusta.

Stejně jako v případě cirkusového děla nefungoval tento gadget na všech počítačích. Na jednom nefungoval vůbec, na mém se po stisknutí pokaždé spustil pouze multimediální přehrávač Windows Media Player.

Cena na IMMAX (vč. DPH)

  • Tlačítko Stress Button 359 Kč

Bláznivý dárek do kanceláře

A to je všechno. Pokud jste nabyli dojmu, že ani jeden testovaný gadget nestojí za koupi, vězte, že akvárium s rybičkami si okamžitě oblíbil šéfredaktor Computeru a stejně tak bubeník a samozřejmě bezdrátový raketomet se těšily velkému zájmu redakce.

Nejedná se samozřejmě o elektronický šperk, ale spíše o blbůstku a skutečně netradiční vtipný dárek pod stromeček, čemuž odpovídá i kvalita plastového zpracování většiny USB hraček.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,