Hardware | Počítače

Je levnější než komponenty: Malý test herní počítačové sestavy CZC PC Knight GC113

CZC nabízí několik herních sestav, které lákají na výhodnější cenu než při nákupu jednotlivých komponent. Tady jde navíc o dobře vyvážený stroj, který si poradí s hraním ve 4K s pořádnými detaily.

Plusy

  • Vysoký výkon
  • Výhodná cena
  • Bez bloatware

Minusy

  • Hodilo by se 500GB SSD
9,5
Hodnocení

Že se hotové sestavy v žádném případě nevyplatí, už docela dlouho neplatí. Ukazují to především počítače, které do svých nabídek zařazují jednotlivé e-shopy, jako je Alza, CZC.cz nebo Mironet. Ty mohou těžit z výhodných nákupních cen, a tak nezřídka platí, že celková částka za hotový počítač včetně systému, montáže a odzkoušení je nižší než v případě nákupu po jednotlivých komponentách.

A to platí i v případě testované sestavy Knight GC113 od CZC, která je k dostání za necelých osmatřicet tisíc. Samotné komponenty přitom vyjdou na 38 500 Kč. Ušetříte tak na první pohled zanedbatelnou pětistovku, je však třeba připočítat i tříletou záruku na kompletní sestavu, která se tím pádem vztahuje třeba i na pevný disk.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Diskuze (2) Další článek: Kdo nechce čekat na podzim, může mít nové menu Start ve Windows 10 už teď. Poradíme, jak na to

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,