Je budoucnost ve virtualizaci?

Diskuze čtenářů k článku

20. 03. 2009 22:10

Chtel bych videt tu Live Migration v realu. Vzhledem k tomu, ze pro migraci VM na jiny node clusteru musim stopnout VM, pak ji premigrovat a znovu nahodit, tak to zrovna Live neni. Inu, bez clustroveho FS to hodl jde tezko.

Bohuzel opet dalsi priklad lziveho marketingu M$.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 03. 2009 20:15

No oni Hyper-V nasadi jenom idiot, kolega windowsak to v praci zkousel a po instalacu updatu do windows 2008 se mu to cele rozsypalo, pak si nainstaloval linux a vmware workstation, ktery mimochodem na 64bit evidentne vyuziva sluzeb KVM, protoze ho dokonce odstavi ... ze pry bud jde pouzivat jeden, nebo druhy, tedy ten od vmware je nejak nekompatibilne modifikovany )

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 03. 2009 20:17

Jo a s tim linuxem & vmwrae workstation je spokojen, je to dost rychle, dokonce rychlejsi nez ESX

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
22. 03. 2009 00:47

Srovnavat HyperV 2.0 s LiveMigration a vmware workstation, tak to je jako srovnavat ferari a fabii.. oboji dela totez,ale kazdy o dost jinak. To ze vmware workstation neumi zadnou migraci, resp. pouze tu offline, to vam nevadi? Tj. srovnavat single reseni s Clusterem.. no, bezva.. jen do toho.

Live Migration funguje naprosto stejne dobre, jako presuny virtualu na ESX serveru vmware, takze pokud neco chcete srovnavat, berte si vuci sobe adekvatni produkty. Vypadek pri presunu je nulovy a to jakoze absolutne nulovy. Uzivatel sam nic nepozna a to ani pokud prave se serverem pracuje treba skrz vzdalenou plochu. Zadne odpojeni ci nejakou timeouty - jedete stale dal bez jakekoliv zmeny. Je to tedy navlas stejne jako fungovani presunu na ESX serveru, kde je vsak nutna jeste trochu jina architektura na diskovem oddile - coz vsak neni nic podstatneho.

BTW: moc rad bych chtel vedet, jak vas kolega dosel k tomu, ze vmware workstation je rychlejsi nez ESX server.. kazdy kdo vi, jak se tyhle dve veci od sebe lisi si musi myslet, ze proste keca.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
22. 03. 2009 21:27

No protoze jste nechapavec ... on je asi i zavadejici titulek ) , tak proc ne ? ... ja zadnou live migraci nesrovnavam, ja srovnavam funkci samotne virtualizace a ta je v HyperV nasimi testy hodnocena jako nefunkcni a nespolehliva.

kdyz se bavime o profi reseni, tak to neni v zadnem pripade HyperV, spise Vmware ESX server, ale existuji i jine a rychlejsi, jako Xen, KVM, ovsem pokud chci jenom linuxy, tak jednoznacne LinuxVirtualServer a podobne tech, ktere spise pripominaji zony v Solarise.

Jo u ESX je neco nutneho na disk. oddile ? , staci FC, iSCSI pole (ono staci i nektere SCSI) popr. NFS, pak je treba mit min 1 sitovku volnou, protoze ji to sezere pri migraci RAM a pak staci servisni konzoli rict, ze se pres ni ma migrovat. VMFS je clusterovaci uz v zakladu ....

Jak zjistit rychlost ? bud nainstalovat na stejny HW, nebo pustit benchmark na HW zeleze a na tom samem pak ve virtualu ... a % zjistit zpozdeni.

Jo a live migration jsme na HyperV ani netestovali, ta tech. je absolutne out, ESX serveru se ani nepriblizuje, je to blbe naportivany Xen, coz hezky ukazuje, ze mit spickovou tech. nestaci, zvlaste kdyz to implementuji z Posixovych OS na neco uplne jineho, kdy je treba snad uplne vse prepsat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
22. 03. 2009 21:28

Jo a nepredpokladam, ze rozumny clovek HyperV nasadi na neco jineho nez desktop )

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 03. 2009 22:12

Skus si najprv nastudovat o com je hyperv 2 v R2 2008 a potom komentuj ....... live migration funguje presne tak isto ako napriklad vmotion na esx alebo live motion v xen server.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor