Jaký je GPD Pocket: miniaturní notebook, který se vejde do kapsy

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 39

Názory k článku

16. 10. 2017 14:26

Prosim o upresenie k "TIP: při checkoutu vyberte jako dopravu EU Express, nebudete doplácet DPH"
ktory z nasledujucich pripadov je konkretne mysleny:
*Registered Air Mail - EU Registered 20 - 30 business days €0.00
*Expedited Shipping - EMS Express 15 - 25 business days €38.55
*Expedited Shipping - DHL(EU) 3 - 7 business days €12.29
*Expedited Shipping - DHL (EXT) 3 - 7 business days €0.00
Dakujem
Upresnim, to su moznosti, ktore ponuklo po vybere prislusenstva zadarmo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
12. 10. 2017 00:41

A pokud by tam byl ještě RJ-45 konektor, tak bych jich koupil několik. A Wi-Fi by to vůbec mít nemuselo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 10. 2017 10:35

Koupil jsem Ubuntu verzi, funici vetrak jsem vyresil preinstalovanim s alternativnim kernelem z redditu a nacpal jsem tam Xubuntu. Rychlost je mnohem vyssi, odezva od systemu super, vetrak se reguluje podle potreby a vydrz baterky pri beznem brouzdani ci smejdeni v konzoli pres ssh stoupla z 10 na cca 18-20 hodin (system mi obcas tvrdi i 26 hodin, ale praxe je do tech 20ti). Takze dva dny prace uplne krasne. Boot celeho systemu se s xubuntu zkratil na cca 30 sekund od zmacknuti cudliku, pricemz tak 20 sekund trva bios/efi.Dovolim si nesouhlasit, ze by byl displej malo jasny. Na primem slunicku mi prijde prinejmensim stejne dobre citelny jak iphone ci xperia. Klavesnice je trochu peklo, ale da se na to zvyknout. Cetnost preklepu pri psani tohohle textu je cca tak jeden ve vete pri psani sedmi prsty (deseti to s mymi paraty fakt nejde :) U dvoupalcove metody jsou preklepy znacne mensi. Nejvetsi problem mam s tabulatorem, ktery je nad Q, takze dost casto netabuju ale Qckuju.Obcas mi chcipne modul od touchscreenu pri probuzeni (cca 1 z 20ti probuzeni), obcas nejde uspat (cca 1 z 30 pokusu). Nevim jak ve Win, ale v linux kernelu zatim chybi podpora uspani na disk. Vzhledem k tomu, ze v mem pripade nejde o primarni notes, ale o pracak do terenu, suspend to ram neni uplne optimalni pri delsim nepouzivani. Ale vyrobce tvrdi, ze to dodela.Nabijeni z klasicke 5V/2A powerbanky jde, byt je to bida, ale jde. Stejne tak jde dobre pouzit notes jako powerbanku diky 7Ah baterce.Co se virtualizace tyka - nevim, zda funguje virtualbox, ale vmware maka dobre a vykon cpu je dostatecny na dva systemy soucasne.
Absence gsm je pomerne jednoduse resitelna hotspotem v mobilu. Aspon nemusi cinan resit, jaky bandy LTE ci jinych gsm pasem muze kam poslat. Wifi je prece jen univerzalnejsi nez gsm.Jinak proc jsem vlastne tenhle notes koupil? Delam casto ve vyskach kolem anten a tahat s sebou vekej notes je zlo. Do mobilu zase nepripojim prevodnik na seriovou linku ci ethernet. stejne tak do tabletu s klavesnici. Tohle lze pohodlne drzet jednou rukou a fungovat. Dale dost casto pracuju s terminalem a kolikrat i na zavolani musim kdykoliv neco vzdalene udelat. SSH z mobilu sice jde, nicmene jestli je klavesnice na tomhle notesu mala, tak i na 5,5 palcovym mobilu je ultrapekelna.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
11. 10. 2017 06:02

Jako taková kuriozita zajímavé, ale ergonomie psaní na té pidi klávesnici musí být žalostná. Ledaže by někdo měl tělesné proporce skřítka.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 10. 2017 17:00

Tak to je tristni. Porad jeste mam doma funkcni sony vaio-p, chapu, ze je zde rozdil z pohledu stari 8 let, ale presto se neubranim srovnani:Sony Vaio-p stalo v maloobchode v CR kolem 7000 Kc. Za PREMIOVY Sony notebook a raritku s v te dobe neobvyklym 300+ppi. Proc ta enormne napalena cena noname cinskeho NTB, proste nechapu, uz kvuli tomu, ze u Sony byly ofiko "necinske" windows+linux s fast bootem (dve tlacitka pro zapnuti, + custom GUI pro ten "embedded" linux).Taky 7" display, ale pomer stran 21:9. Sice mensi rozliseni, ale super na praci (siroka obrazovka) i na filmy. Mnohem snaze se totiz scrolluje a cte shora dolu, nez zleva doprava.Diky tomu stranovemu pomeru mel i klavesnici s lepsi ergonomii (byla sirsi). A naprosto excelentni touchpoint + tlacitka.CPU byl taky atom, bohuzel, ale zato mel ntb lehky plastovy obal a interni horcikove sasi s PASIVNIM chlazenim.+ klasicky vyjimatelna ntb baterie, k dispozici byly 2 velikosti. Vetsi (tvar klinu) zaroven naklapela ntb sikmo pro pohodlnejsi psani. Ne jako ten vlepeny jednorazovy sunt v cinanovi.Ty reci o prilis velkem disku nechapu, VAIO-P melo normalni plotnovy nebo SSD disk (1.7"), plus slot na SD + mSD. Msd se vyrabely i jako redukce na 2xmicroSD. Tim padem v poho 128GB SSD + 3x64GB mSD. 1.7" disk se vlezl v pohode, coz jsem si overil v praxi, kdyz jsem puvodni plotnovy vymenoval za SSD.Vybava - 4G modem+SIM, wifi, gps, BT, 2xUSB, + dock connector. Taky nevidim zadny progress.Mel minituarni dock s VGA+NET konektor, napajeci adapter byl mensi a dal se spojit s dockem do 1 kusu.Powerbank - tady neslo pouzit USB, cili musela mit vystup na jinou voltaz nez 5V (powergorilla). Ubehla nam hromada let, a invence + zlepseni se nekona zadne. Jen ten rychlejsi atom s lepsi grafikou. A ukrutne prepalena cena za cinsky hardware.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
10. 10. 2017 11:48

Zařízení jsem pořídil pro specifické použití - řídící počítač k astronomické kameře pro snímání dat. V této konfiguraci funguje velmi dobře a ergonomie mne netrápí.
Malá spotřeba, možnost napájení z USB powerbanky, nebo USB zasuvky do auta je super, výdrž solidní, práce s WIN10 bez problému (sluchátka jsem nepoužil a s WIFI obrazovka nemá problém).
Jediné co mne zlobilo je konektor baterie, který jsem si musel zacvaknout sám a pojistit.
Celkově se mi zařízení moc líbí a je škoda, že první serii výrobce nevěnoval dost péče a trpí různými porodními bolestmi. Které u klasických velkých výrobců nehrozí.
PS: s Win10 není vyšší rozlišení nijak na škodu, všechny aplikace co používám se umí rozumně naškálovat...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
10. 10. 2017 10:22

Z mého pohledu je největší chybou ta nevyužitá plocha displeje.
Rozlišení je na tak malý displej zbytečně velké (pochopil jsem, že 1920x1200). Raději bych tedy ubral DPI, ubral horizontální rozlišení (měl méně řádků), displej bych udělal širokoúhlejší a zcela do krajů.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
10. 10. 2017 09:29

Dá se to někde v ČR koupit na fakturu ? Konec roku se blíží, za něco utrácet musím. Aspoň bych si udělal radost pod stromkem.
**************Mno tak jestli to furt hučí větrákem a bliká displej tak to néééé

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 10. 2017 09:18

Takato hlupost sa da zohnat aj lacnejsie cinske, CHUWI Hi8 + obal + BT klavesnicku, dokopy cca 120 eur.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 10. 2017 09:12

Notebook jsem si koupil (verzi s Ubuntu) a je to hodně špatné, beru to jako vyhozené peníze. Jednak mu strašně hučí větrák i při malé zátěži -- větrák se rozjedem naplno, jakmile začne bootovat Linux a nezaství se nikdy, i když se nechá počítač v klidu. Větší problém je ale problikávání obrazovky, pokud je připojen k WiFi, díky tomu je notebook pro mě nepoužitelný -- nedá se na obrazovku dívat. Podle zdrojů na internetu to je způsobeno kabelem k display, který jde kolem WiFi karty.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 10. 2017 08:27

prosím o přesnost + pár poznatků
SSD disk by se do zařízení nevešel, je osazen eMMC v5.1 od samsungu, ale to pak rozvádíte.
Rozlišení je na 16:10 a tedy není kalsické full HD ale 19020*1200px.
Nezmiňujete že USB C je i na data, tedy USB C HUB a vytáhnout obraz, rozšířit USB porty a zároveň nabíjet.
Nabíjení 5V, jsem se zasmál, opravdu jste to nezkoušeli z powerbanky! Klasická powerbanka je s USB A a nabijí řekněme 2,1A, to trvá cca 5h. S USB power delivery (5V/3A, 9V/2,5A, 12V/2A) to nabijete za hodinku a půl cca. A jedině powerbanku s power delivery a USB C.
S tím větrákem ve vyplém stavu, je to vychytávka posledních 2 verzí BIOSů, mimochodem Ubuntu BIOS je jen plně odemčený BIOS se všemi nastaveními a lze tím značně zrychlit wifi, odstranit thermall throlling... Více na redditu.No a problémy co to provází a které řeším já, se raději nezmiňuji

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (8)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 10. 2017 06:41

Tak by som cakal ze tam pridaju slot pre sim.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor