Jaké koupit příslušenství k počítači [Vánoce]

  • Vybrali jsme nejzajímavější příslušenství k PC ze současné nabídky
  • Klávesnice, myši, Wi-Fi router, NAS, tiskárny a další
  • Ceny jsou od několik stovek po jednotky tisíc

Tiskárny vhodné do domácnosti

V domácnostech se tiskárny zpravidla moc nezpotí, ale čeká se od nich univerzální pohotové využití. Vybrali jsme proto dvě tiskárny, a to pro takové typické modelové příklady. 

Univerzální inkoust: HP Deskjet Ink Advantage 4535 

Cena: 1 990 Kč

HP Deskjet Ink Advantage 4535 je univerzální víceúčelové zařízení, které vytiskne, zkopíruje, naskenuje, a co se týče tisku, zvládne jak černobílé dokumenty, tak fotky. Očekáváme, že takový stroj by byl v domácnostech využíván průběžně, nicméně nijak intenzivně. Nový model 4535 je pak ideálním kandidátem.

760463219

Jedná se o inkoustovou multifunkci se dvěma zásobníky – jeden je černý, druhý s kombinací barev. Ačkoli ekonomicky zpravidla vychází lépe zásobníky s oddělenými barvami, zde je sdružené řešení namístě. Pokud nebudete hromadně tisknout barevné fotky, inkoust pár měsíců vydrží a nová originální náplň vyjde jen na 250 Kč. Stejně tak stojí i černá kazeta.

Tisk je tedy docela levný a levná je vzhledem ke svým funkcím i samotná tiskárna. Vyjde na dva tisíce. Ačkoli v e-shopech najdete ještě levnější řešení obdobných parametrů, zpravidla od Canonu, při prvním nákupu náhradních inkoustů by se vám už taková investice nevyplatila.

Od tiskárny nečekejte zázraky – sken i tisk chvilku trvá a je trochu hlučný, ale není to nic strašného. Rozlišení tisku i skeneru je pro domácí podmínky zcela dostačující. Ve výbavě potěší přítomnost Wi-Fi a schopnost tisknout na dálku přímo z mobilu. 

Praktický laser: Samsung SL-M2026W 

Cena: 1 790 Kč

Samsung SL-M2026W je zástupcem levných laserových tiskáren. Taková tiskárna má podle nás v domácnosti místo v případě, že tisknete buď intenzivněji, anebo paradoxně i naopak daleko méně a pouze nárazově. Laser totiž na rozdíl od inkoustu nezaschne…

770871842

A možná vás překvapí, že laserová tiskárna dnes stojí už také pod dva tisíce. Vybraný model od Samsungu je přitom elegantní subtilní krabička, která poskytne kvalitní laserový tisk v rychlosti 20 stránek za minutu v rozlišení 1200×1200 dpi. Pojme přitom zásobník na 150 listů a krmit ji můžete i bezdrátově prostřednictvím Wi-Fi. Tiskárna se rovněž kamarádí s mobilními telefony, se kterými se rychle spáruje prostřednictvím NFC.

Pokud chcete tisknout jen černobílé dokumenty, nemá podle nás inkoustová tiskárna žádný smysl. Pořiďte si laser. Tento levný má jistá omezení, například chybí podpora automatického tisku na obě strany (musíte otáčet manuálně), ale za pár stovek navíc získáte i o oboustranný tisk a další snesitelný příplatek vám umožní i skenovat a kopírovat. 

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,