eGovernment | eObčanka | Portál občana

Jak zjistit body řidiče: Nově to jde snadno přes Portál občana

Portál občana se rozrostl o dlouho očekávanou novinku a to okamžitý výpis bodového hodnocení řidiče. Nově je zde možné vše zobrazit přímo z administrace bez nutnosti zasílání žádosti o konkrétní výpis skrze datovou schránku.

Na domovské stránce se tak nově po přihlášení ukazuje vedle čísla občanského průkazu a pasu i číslo řidičského průkazu společně s datem, kdy končí platnost. Po rozkliknutí podrobností se dostanete na zobrazení počtu bodů a přehled oprávněných skupin. Odtud je také možnost zaslat klasickou žádost o výpis hodnocení a nově není nutné vypisovat číslo řidičáku – to se doplní automaticky.

Screenshot353.png
Portál občana nově zobrazí bodové hodnocení řidiče přímo v administraci.

Řidičské průkazy se tak přidají k dalším novinkám, které na portál v nedávné době přibyly. Zobrazit je možné živnostenská oprávnění a to jak aktivní, tak neaktivní a údaje z katastru nemovitostí. Poslední položkou v menu, která tak zůstává nefunkční je výpis ze zdravotní dokumentace.

Co umí eObčanka a jak ji získat? Poradíme v tomto videu:

Diskuze (33) Další článek: Prima startuje vlastní videopůjčovnu. Nabídne seriály ke zhlédnutí dříve, než jsou v televizi

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,