Notebooky | Tipy

Jak vybrat notebook: Základní návod, díky kterému nekoupíte šunt

  • Jak vybrat notebook. Na co se zaměřit, když vidíte jen stručné technické parametry
  • Jak rychle odhalit slabiny nabízených konfigurací
  • Co vyzkoušet, když si můžete na notebook krátce sáhnout

Jak vybrat notebook

Toto jsou základní rady, se kterými neuděláte při výběru notebooku chybu. Existuje totiž několik tipů, které vás vyzbrojí pro rychlé zhodnocení počítače, i když jej vidíte jen na obrázku. Víme, jak vybrat ten nejlepší notebook. Jaké parametry jsou důležité.

Tip: Podívejte se také na naše testy notebooků

1. Podle barvy poznáš výkon

Nebudu vám mít za zlé, když budete vybírat počítač jen podle vzhledu a vyberete si ten, který se vám prostě bude líbit. Celkem logicky počítači, ke kterému máte od počátku pozitivní vztah, odpustíte i nějakou tu drobnost. Vždy se ale podívejte, jaké parametry slibuje, abyste nebyli zklamaní. Když totiž vybíráte jen podle barvy, zpravidla totiž platí: čím barevnější kryt, tím horší parametry.

723293409
Takto stylové notebooky dnes na trhu nenajdete. Od pohledu zajímavý Lenovo Ideapad S10-3S byl sice levný, ale především velmi pomalý počítač

Podobně jako u aut nehýří většinou drahé vybavené notebooky různými barvami. Dominují černá, stříbrná, občas tlumená červená a velmi výjimečně modrá.

Specifickým případem jsou herní notebooky, které výkon křičí do světa agresivním designem a rudými či bronzovými doplňky. Ty ale vyžadují zvláště podrobný pohled na technické parametry. Vybírat herní notebook jen podle vzhledu zavání katastrofou.

Diskuze (110) Další článek: Vylaďte si Wi-Fi: Podívejte se, jaká pásma máte doma volná a kam signál nedosáhne

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,