Amazon | Hudba, filmy, seriály | Návody

Jak sledovat nový The Grand Tour legálně

  • Jak použít Amazon Prime
  • Kolik vás to bude stát
  • Jak to případně snadno zrušit

Aktualizováno: Amazon Prime Video je nyní dostupný i v České republice a můžete využít levnější promonabídky pouze €2,99 měsíčně po dobu půl roku.

První díl The Grand Tour už vyšel a máme vyzkoušeno, že níže popisovaný postup funguje a že seriál není regionálně omezen. Mimochodem, první díl se opravdu povedl a stojí za vidění.


Těšíte se na nový motoristický magazín The Grand Tour s oblíbenou trojicí z původního Top Gearu? James May, Richard Hammond a Jeremy Clarkson jsou nyní pod křídly Amazonu, který The Grand Tour nabídne od 18. listopadu na své službě Amazon Prime.

295230018

Samozřejmě, že si můžete The Grand Tour sprostě stáhnout zdarma z nějakého nelegálního úložiště a tvrdit, že na to přece máte právo. Pokud ale upřímně máte rádi Jeremyho, Jamese a Richarda, zkuste se zamyslet, jestli jim svou přízeň nevyjádříte raději pro ně finančně zajímavější cestou. Navíc, když za prvních pár dílů tak jako tak nebudete muset platit.

Začínáme s Amazon Prime

Amazon Prime je služba sdružující dodání zboží zdarma s nabídkou filmů a hudby k přímému zhlédnutí. Pro naši zemi ale neplatí dodání zdarma, proto nemá smysl si kompletní Amazon Prime platit. Amazon naštěstí nabízí základní Prime jen s nabídkou videoobsahu.

Vybrat si můžete německý Amazon nebo britský Amazon. Vzhledem k tomu, že se budeme chtít dostat k původnímu anglickému videu, bude vhodnější zvolit britskou verzi.

ama1.jpgama2.jpgama3.jpg
Na Amazonu se musíte přihlásit ke svému účtu nebo jej vytvořit.
Registrace je obdobná jako na každém jiném internetovém obchodě.
Pro platby použijte klidně českou platební kartu a jako dodací adresu použijte českou.
Po přihlášení klepněte vedle vašeho jména na Try Prime.

Registraci na Amazonu nebudeme do detailů rozebírat, je běžná jako na každém jiném internetovém obchodě a pokud jste už někdy na Amazonu nakupovali, můžete ji využít. Amazon používá i v národních mutacích jednotné údaje, takže přes účet vytvořený na německém Amazonu se přihlásíte i na tom britském.

Po přihlášení vedle vašeho jména na liště klepněte na tlačítko Try Prime. Pro začátek dostanete měsíc zdarma, což můžete kdykoli zrušit. Několik prvních dílů The Grand Tour tedy určitě uvidíte i zadarmo.

První série by měla mít 12 dílů vydávaných jednou týdně, zabere to tedy nejméně tři měsíce. Vybrat si můžete i základní nejlevnější volbu Prime Video za 6 liber měsíčně, tedy přibližně 180 Kč.

ama4.jpgama5.jpgama6.jpg
Dodání zdarma stejně nemůžete do České republiky využít a zajímá nás stejně jen video, vybrat si tak můžete tu nejlevnější variantu Prime Video. Amazon potřebuje znát vaše platební údaje, za první měsíc na zkoušku ale nic nezaplatíte.

Pokud nemáte vyplněné platební a dodací údaje, budete je muset zadat. Použít můžete českou platební kartu a českou dodací adresu stejně jako při běžném nákupu na Amazonu. Pak jen klepněte na zahájení testovacího provozu.

Do Amazon Prime se pak vždy dostanete z úvodní stránky Amazonu klepnutím na položku Your Prime a následně na Browse Prime Video.

Sledování

Podporu pro Amazon Video má cela řada přehrávačů k televizoru. U nás se ale neprodávají a ani aplikace pro mobil nebo tablet nejsou na našich národních obchodech. Pro sledování ale můžete v pohodě použít webový prohlížeč, kde získáte navíc i komfort, který přehrávač na televizoru nenabídne.

ama10.jpgama11.jpg ama7.jpg
Přehled filmů a seriálů zahrnuje kompletní nabídku. Obsah sledovatelný bez regionálních omezení najdete v kategorii TV to Watch While Abroad. Klepnutím na seriál získáte přehled dílů s jejich základním dějem a můžete si pustit požadovaný díl. Při přehrávání nastavíte titulky nebo si pomocí funkce X-Ray zobrazíte informace o hercích a postavách v aktuální scéně.

Filmy a seriály na Amazon Prime Video jsou dostupné s titulky, ale ne s českými. Pokud vám stačí ty anglické, můžete si je ve vestavěném webovém přehrávači zapnout, případně upravit jejich velikost a barevnost. Specialitou Amazonu je X-Ray, který pro každou scénu filmu nebo seriálu dokáže zobrazit informace o hercích a postavách aktuálně na obrazovce.

Amazon Prime video nabízí především videoobsah pro danou zemi. Současně ale také Amazon nabízí obsah ke sledování kdekoli na světě pod označením „TV to Watch While Abroad“. Do této sekce Amazon zařazuje především svou vlastní produkci, na kterou si dokáže sám sobě udělit vysílací práva. A právě v této sekci najdete i nový The Grand Tour.

Ve středu 16. listopadu večer Amazon oznámil, že od prosince bude The Grand tour dostupný ve 200 zemích, tedy i tam, kde není Amazon Prime. The Grand Tour je od začátku dostupný v celosvětově dostupném katalogu, ale později tak Amazon nabídne možnost předplatného jen pro tuto sérii. Cena ale není jasná a měsíc Amazon Prime zdarma toto čekání bohatě vyplní.

Případné obejití regionálního omezení

Pokud se chcete podívat na jiný nabízený film či seriál, bude už nutné využít nějakou VPN službu. V rámci prohlížeče Chrome můžeme doporučit doplněk TunnelBear VPN, který bez instalace aplikace do počítače zpřístupní Amazon Prime video pro požadovanou zemi.

ama8.jpgama9.jpg
Pokud zkusíte přehrát video mimo povolenou zemi, zobrazí se chybové hlášení. Pokud si do prohlížeče doinstalujete podporu pro VPN na nastavíte připojení na Velkou Británii, Amazon Prime vám pustí video určené pro místní diváky.

V základu dostanete zdarma půl gigabajtu dat, za jeden tweet dostanete další gigabajt. A pokud budete spokojení, můžete si připlatit další. Samozřejmě ale existuje mnoho dalších VPN, které lze použít s různým komfortem a cenami. Bohužel VPN zdarma, která je součástí prohlížeče Opera, na Amazon Prime použít nejde.

Jak zrušit Amazon Prime

Na úvodní stránce Amazon Prime klepněte na volbu Manage Prime Membership a poté v levém sloupci na volbu Do not continue. Po potvrzení pak zrušíte pravidelné měsíční platby a pokud to zrušíte během prvního měsíce na zkoušku, nebudete platit vůbec nic.

aktualizace 18.11: The Grand Tour není nakonec regionálně omezený, úměrně tomu byl upravený text, který předtím tuto možnost jen naznačoval.

Diskuze (35) Další článek: Umělec ukázal koncept interaktivního chytrého zrcadla s iOS designem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,