Windows | Monitory | iPad

Jak na Windows udělat sekundární monitor z iPadu? Pomůže Luna Display

Majitelé Maců mohou využít jablečné tablety jako sekundární monitor díky funkci Sidecar dostupné od macOS Catalina a iPadOS 13. Kdo by však chtěl spojit iPad s počítačem běžícím na Windows, může tak učinit díky zařízení Luna Display. Jde o adaptér pro USB-C nebo HDMI, který se zapojí do PC a přes Wi-Fi či USB se spáruje s tabletem, kde je nainstalována stejnojmenná aplikace.

iPad se takovém režimu chová skutečně jako druhý monitor s plným rozlišením, podporou dotyků i pera Pencil včetně rozpoznání přítlaku. Luna Display byl úspěšným kickstarterovým projektem, který uměl spojit počítače a tablety Applu ještě před Sidecarem. Jenže uvedení této funkce udělalo firmě čáru přes rozpočet, proto se soustředila na vytvoření multiplatformního řešení.

Luna Display slibuje rychlou odezvu 16 ms a dobrou kvalitu obrazu vhodnou i pro grafiky. Právě ti jej ve spojení s Apple Pencil ocení nejvíce. Musí však zvážit dvě skutečnosti.

Adaptér standardně stojí 130 dolarů (bez daně), za což se dá koupit klasický externí monitor. Bude sice větší, ale zato s nižším rozlišením, nejspíš horším obrazem a bez podpory dotyků.

Pro nejnáročnější uživatele navíc oněch 130 dolarů nebude poslední útratou, Luna je jen první krok. Kdo chce více funkcí (zmíněný přítlak u Pencil, podporu gest, zkratek a virtuální klávesnici), bude potřebovat sesterskou aplikaci Astropad Studio, která stojí 80 dolarů ročně. Nabízí ale také 30denní zkušební dobu, aby si každý ověřil, jestli se mu vyplatí.

Na samotný Luna Display je momentálně 20% sleva a bezplatná doprava i do Česka, takže kdo jej na oficiálním webu koupí, zaplatí přibližně 125 dolarů (2800 Kč) včetně daně.

Alternativou je aplikace Duet Display, která stojí v základu 10 dolarů, nevyžaduje žádné další příslušenství, ale je pomalejší, nevyužije plné rozlišení iPadu a celkově má méně funkcí i možností.

Diskuze (4) Další článek: Nová léčba by mohla pomoct pacientům s pokročilým stadiem rakoviny, dosavadní výsledky však nejsou statisticky významné

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,