Kryptoměny | Bitcoin

Jak koupit bitcoin: Návod pro začátečníky

Chcete se svézt na fenoménu bitcoinu? Tak si nějaké kupte. Vysvětlíme vám, jak to funguje, a nákupem vás provedeme krok za krokem. Ale než se do toho pustíte, zvažte rizika.

Internetová měna bitcoin je fenomén a dost pravděpodobně si svůj význam nějaký čas udrží. I když, těžko předvídat. Bitcoin může být jednou silnější měnou než dolar, ale také bublinou, která jednou splaskne.

Pozor! Tento článek už je starší a informace nemusí být aktuální. Přečtěte si nový článek o tom, jak a kde koupit bitcoiny. Možností už je víc:

Investice do bitcoinu je hra, možná trochu podobná investicím do akcií, jen daleko divočejší. Chcete-li si také zahrát, poradíme, jak na to.

Proč investovat do bitcoinů

Bitcoin není oficiálně schválenou měnou. Ačkoli se pozvolna množí obchodníci, kteří platbu bitcoinem přijímají, je to stále spíše rarita a vždy se aktuálně přepočítává dle pevného dolaru.

Vše o bitcoinu na Živě.cz sledujte zde (nebo přes RSS)

Aktuálně není důvod a potřeba platit bitcoinem, s výjimkou černého trhu, kde se využívá anonymity bitcoinu. Ten je teď pro většinu využitelný jen jako investiční komodita, stejně jako ostatní kryptoměny. A jako u všech investic i zde platí, že lákavé zúročení je na vahách s vyšším rizikem.

Bitcoin.png
To nejlepší už jste prošvihli, ale přesto bitcoin stále roste*

Hned na začátek: zapomeňte na pohádkové růsty vložené investice o deseti ba až stonásobky, na to už je pozdě. Bitcoin se po menším jarním a velkém podzimním boomu pomalu stabilizuje a růst je mírnější*. Ale stále je a ve srovnání například s akciovým trhem pořád jako na horské dráze. Dá se vydělávat na menších výkyvech rychlým nákupem a prodejem, ale mnohem zajímavější se jeví dlouhodobá investice do bitcoinu. Pokud mu věříte...

Diskuze (179) Další článek: V síti Bitcoin se přeneslo za den 416 milionů dolarů, více než na Paypalu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,