Statistiky | Sex

Jak dlouhý sex je správný sex? Statistici k problému zaujali dva rozdílné přístupy

Přemýšleli jste někdy, jak dlouho by měl trvat sex s vaší partnerkou/vaším partnerem? Doba trvání je pochopitelně jen jedním z řady parametrů a především záleží na osobních preferencích, ale stejně – existuje ideální rozmezí, kdy není sex ani příliš krátký, ani příliš dlouhý?

Výzkum National Library of Medicine provedený s 500 heterosexuálními páry (starší 18 let, vztah delší než 6 měsíců) z Nizozemí, Velké Británie, Španělska, Turecka a USA v horizontu čtyř týdnů ukázal značné rozpětí od 33 sekund do 44 minut. Průměrná hodnota byla 5 minut a 24 sekund.

Důležité je dodat, že výzkum opravdu zahrnoval stopky, páry je měly aktivovat s první penetrací, zastavit s intravaginální ejakulací – výsledný čas tedy nezahrnuje milostnou předehru (nebo dokonce romantickou večeři).

A teď beze stopek

Také datoví analytici služby Saucy Dates zaměřili svůj výzkum na délku pohlavního styku (tedy znovu bez předehry). Zeptali se 3 836 lidí, jak dlouhý byl jejich poslední sex a jak dlouho by si přáli, aby jejich sex trval.

Zajímavé je, jak přesně se shodují představy mužů i žen. Muži v průměru odpověděli, že by si přáli, aby jejich sex trval 25 minut a 43 sekund. U žen to bylo 25 minut a 51 sekund.

bedroom-performancew (2).jpgbedroom-performancew.jpg
Infografika s daty ze Saucy Dates.

Výše citovaný výzkum National Library of Medicine říká, že délka sexu má v průběhu života svůj vrchol a za ním klesá. Skupina 18-30 let má průměr 6 a půl minuty, lidé starší 51 let naměřili v průměru 4:18. Křivka výzkumu Saucy Dates to jen potvrzuje. Absolutní hodnoty se však značně rozchází – v tomto výzkumu totiž stopky nefigurovaly, takže jde o pouhý odhad respondentů, který je evidentně značně nadsazený.

Diskuze (82) Další článek: Rusové na ISS oslavili okupaci Ukrajiny. Na Zemi se zatím chystá let ruské kosmonautky v Crew Dragonu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,