IT byznys: Sony přiznává ztráty – vadné baterie se značně vymstily

Paramount Pictures bude nabízet videa ke stahování přes AOL • Cisco hodlá integrovat mobily a VoIP • Symantec ohlašuje finanční výsledky za druhé čtvrtletí • Citrix oznámil výsledky za třetí kvartál 2006 • Firma Apple zveřejnila předběžné výsledky hospodaření za čtvrté čtvrtletí

Sony přiznává ztráty – vadné baterie se firmě značně vymstily

Společnost Sony nepolevuje ve zveřejňování pesimistických informací o svých finančních výsledcích. Ta poslední z nich hovoří o ztrátě, do které se firma propadne kvůli stahování milionů vadných baterií. Ztráta tak zabrání představitelům firmy radovat se z lepšících se prodejů plochých televizorů a digitálních kamer.

Sony dokonce naznačila, že kvůli problému s bateriemi bude možná nucena agresivněji zabojovat o zákazníky v segmentu plochých televizorů. Je tak možné, že cenová válka u těchto přístrojů ještě zesílí.

Přestože prodeje firmy vzrostly o více než 8 procent, Sony za své druhé fiskálním čtvrtletí, které skončilo 30. září, přiznala ztrátu 175 milionů dolarů.

Zdroj: News.com


Paramount Pictures bude nabízet videa ke stahování přes AOL

Společnost AOL v pondělí oznámila, že podepsala dohodu s firmou Paramount Pictures. Jejím předmětem je poskytování filmů a televizních show z produkce Paramount Pictures ke stažení přes službu AOL Video. Mezi filmy mají být jak starší tituly, tak novější díla.

Cena videoobsahu na AOL video se nejčastěji pohybuje v rozmezí mezi 10 a 20 dolary za pořad.

Zdroj: News.com


Cisco hodlá integrovat mobily a VoIP

Společnost Cisco Systems oznámila ve čtvrtek zajímavou akvizici: za 31 milionů dolarů koupí firmu Orative, která se zabývá vývojem softwaru umožňujícího zákazníkům používat v jejich mobilních telefonech internetovou telefonii.

Orative je 4 roky starý kalifornský start-up, který byl už před uzavřením obchodu součástí partnerské sítě Technology Developer Partner společnosti Cisco.

Zdroj: CRN


Symantec ohlašuje finanční výsledky za druhé čtvrtletí

Společnost Symantec, výrobce bezpečnostního softwaru, oznámila své finanční výsledky za druhé čtvrtletí svého fiskálního roku. Symantec dosáhl v uvedeném období čistého zisku 123 milionů dolarů. Pro srovnání – ve stejném období uplynulého roku ztratila firma více než 250 milionů dolarů (do výsledků se však promítla akvizice firmy Veritas).

Celkové příjmy ve stejném období dosáhly více než jeden a čtvrt miliardy dolarů. Výsledky firmy jsou nicméně spíše na spodní hranici analýz a očekávání.

Zdroj: CRN


Citrix oznámil výsledky za třetí kvartál 2006

Společnost Citrix Systems, která působí v oblasti řešení pro přístupovou infrastrukturu, zveřejnila finanční výsledky za třetí čtvrtletí fiskálního roku (k 30. září 2006). V tomto období dosáhl Citrix tržeb ve výši 278 milionů dolarů. Ve srovnání s 227 miliony dolarů tržeb za stejné období roku 2005 to znamená 22% nárůst.

Zdroj: Tisková zpráva


Apple oznamuje předběžné výsledky hospodaření za čtvrté čtvrtletí

Společnost Apple oznámila předběžné finanční výsledky za čtvrté čtvrtletí fiskálního roku 2006, které skončilo 30. září 2006. Tyto předběžné výsledky mohou být ještě předmětem určitých úprav.

Společnost vykázala tržby ve výši 4,84 miliardy dolarů a čistý čtvrtletní zisk 546 milionů dolarů, což je 0,62 dolaru na akcii. Pro srovnání, ve stejném čtvrtletí loňského roku dosáhla společnost tržeb 3,68 miliardy dolarů a čistého čtvrtletního zisku 430 milionů dolarů, neboli 0,50 dolaru na akcii. Hrubá marže byla 29,2%, což představuje nárůst z 28,1 % za shodné období loňského roku. Mezinárodní prodej tvořil v tomto čtvrtletí 40 % tržeb.

Apple během posledního čtvrtletí prodal 1,61 milionu počítačů Macintosh a 8,729 milionu přehrávačů iPod, což meziročně představuje 30% nárůst prodeje Maců a 35% nárůst prodeje iPodů.

Zdroj: Tisková zpráva

Váš názor Další článek: Další odklad ve světě Windows: WMP 11 až 30. října

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,