IT byznys: podle šéfa EMI Music změní iTunes ceny skladeb do jednoho roku

Šéf EMI: Apple změní ceny skladeb na iTunes během 1 roku * Prodeje polovodičů nadále porostou * Microsoftu se nedaří prodávat krabicový software * Oracle nepolevuje v akvizicích * CA ve spolupráci se společností Garnett & Helfrich Capital přesouvá divizi Ingres * Společnost Siemens spolupracuje s radnicí Ostravy

Šéf EMI: Apple změní ceny skladeb na iTunes během 1 roku

Alain Levy, šéf hudebního vydavatelství EMI Music, ve středu prohlásil, že podle jeho názoru dojde ke změně cen skladeb na populárním iTunes v časovém rámci jednoho roku. Nová cenová politika umožní podle Levyho hudebním korporacím účtovat víc za nové tituly a hity, a zlevnit některé starší skladby.

„Vedeme diskusi, která nám dovoluje věřit, že Apple sáhne ke změně cen nejpozději do 12 měsíců,“ říká Levy. „Cítím obecný souhlas s tím, že bychom měli sáhnout k flexibilní tvorbě cen. Jediná otázka je, kdy to bude.“

Zdroj: News.com

CA ve spolupráci se společností Garnett & Helfrich Capital přesouvá divizi Ingres

Společnost Computer Associates International, Inc. a Garnett & Helfrich Capital, soukromá investiční firma, která se specializuje na výkupy rizikového kapitálu, oznámily partnerství, jehož cílem je přesunout open source databázovou jednotku CA Ingres do nezávislého podnikového subjektu Ingres Corporation.

V důsledku transakce se stává Garnett & Helfrich Capital většinovým akcionářem Ingres Corporation. Společnost CA získala vlastnický podíl ve společnosti Ingres a bude mít právo jmenovat člena jejího představenstva. CA má také v úmyslu spolupracovat se společností Ingres na vývoji produktů, průmyslových partnerstvích a marketingových aktivitách.

Zdroj: Tisková zpráva

Prodeje polovodičů nadále porostou

Podle výsledků nejnovější studie v nejbližší budoucnosti dále porostou prodeje polovodičů. V příštím roce se očekává, že celosvětové prodeje vzrostou o necelých 8 procent na výsledných 245.5 miliardy amerických dolarů. Zprávu zveřejnila ve středu U.S. Semiconductor Industry Association.

Výhled je optimistický i pro následující období – v roce 2007 se očekává další růst, na výslednou hodnotu 271 miliard dolarů.

Důvodů k optimismu existuje celá řada, jedním z hlavních je fakt, že stále více a více společností potřebuje čipy pro své elektronické výrobky. Jinak řečeno, polovodiče jsou nezbytné nejen pro počítače, ale i pro širokou škálu dalších zařízení.

Zdroj: News.com

Microsoftu se nedaří prodávat krabicový software

Podle interní zprávy společnosti Microsoft se firmě příliš nedaří prodávat krabicový software. Propad v prodejích tohoto druhu softwaru je podle materiálu způsoben především skutečností, že „zákazníci jsou méně než dosud ochotni kupovat software na pultech obchodů“. Zdá se, že lidé preferují předinstalované aplikace nebo aplikace stahované přes internet.

Microsoft však v této oblasti v každém případě ztratil 7 procent ve fiskálním roce 2004, přičemž zhruba stejně vysoká ztráta se předpokládá i pro rok 2005.

Zdroj: News.com

Společnost Siemens spolupracuje s radnicí Ostravy

Společnost Siemens Business Services, vítěz výběrového řízení, podepsala smlouvu s magistrátem města Ostrava na dodávku nového informačního systému pro komunikaci občana s úřadem. Jde o vůbec první projekt tohoto druhu, který se bude realizovat v České republice. Přínosem integrovaného řešení je vstřícnější přístup k občanům, zjednodušení vzájemné komunikace mezi magistrátem a občanem a zefektivnění práce magistrátu.

Občané budou mít možnost vybrat si takový komunikační kanál, který jim bude nejlépe vyhovovat. Nebudou muset čekat fronty na přepážkách, ale budou mít možnost komunikovat s úřadem prostřednictvím svého domácího počítače nebo svého pevného či mobilního telefonu. V případě potřeby osobní návštěvy se budou moci jednoduše objednat na konkrétní hodinu. Obrovskou úsporu času přinesou zřizované univerzální přepážky, které budou umístěny na frekventovaných lokalitách a občanům umožní vyřídit všechny požadavky najednou.

Zlepšení služeb nastane také na straně magistrátu. Jeho zaměstnanci budou mít rychlý a snadný přístup k požadovaným informacím a díky vzájemnému sdílení dat jednotlivých agend dojde k výraznému zefektivnění interních procesů magistrátu a také k urychlení zpracovávání požadavků občanů.

Hlavní komponenty integrovaného řešení tvoří moderní technologie komunikačních kanálů pro kontakt občana s magistrátem (např. web portál, call centrum, SMS server), aplikace e-CRM poskytující ucelený servis pro obsluhu požadavků občanů, systém pro elektronickou správu dokumentů a inteligentní systém funkčních a datových rozhraní mezi agendami. Implementované řešení je plně modulární a škálovatelné dle aktuálních potřeb organizace, platné legislativy a rozsahu provozovaných agend.

Zdroj: Tisková zpráva

Oracle nepolevuje v akvizicích

Firma Oracle, dodavatel databázových řešení, nepolevuje v tempu svého vlastního posilování a ve středu oznámila hned dvě akvizice. Oracle se tak stává majitelem firem Thor Technologies Inc. a Octet String Inc. Finanční podrobnosti smluv nebyly zveřejněny.

Produkty obou firem budou integrovány do široké rodiny stávajících řešení Oracle. Obě společnosti náleží především do světa označovaného jako řešení kategorie identity management. Do portfolia spolknutých firem přitom spadá celá řada činností, od nakládání s přístupovými údaji až k hlídání přístupových práv realizovaných mechanismem pravidel.

Zdroj: Computerworld

Český svaz ledního hokeje si vybral podnikový informační systém BYZNYS Win

Na základě výsledku výběrového řízení podepsal Český svaz ledního hokeje smlouvu na dodávku informačního systému BYZNYS Win. Implementace českého ERP systému společnosti J.K.R. BYZNYS Win bude řešit kompletní účetní agendu a prvotní evidenci pro činnost svazu a pro servisní organizaci Pro-HOCKEY CZ, s.r.o. ČSLH spravuje agendu všech hokejových týmů v České republice od žáků po reprezentaci.

Mezi hlavní poskytované služby patří komplexní ERP systém BYZNYS Win. Systém bude implementován v centrále na stávajícím hardwarovém vybavení svazu. Dodavatel se rovněž zavázal zabezpečit podmínky pro další rozvoj informačního systému v oblasti pravidelného upgrade systému, průběžného školení uživatelů a dálkovou správu systému.

„Vzhledem k probíhající hokejové sezóně a blížícím se Zimním olympijským hrám byla základním požadavkem rychlá a korektní implementace systému. J.K.R. se zavázala zrealizovat přechod na nový systém během listopadu a prosince 2005 tak, aby od 1.1. 2006 byla celá agenda v rutinním provozu,“ uvedl ing. Králíček, generální ředitel J.K.R.

Zdroj: Tisková zpráva

Fujitsu Siemens Computers oznamuje růst

Společnost Fujitsu Siemens Computers, výrobce výpočetní techniky a poskytovatel IT služeb, oznámila finanční výsledky za první pololetí fiskálního roku 2005. Prezident a CEO společnosti, Bernd Bischoff, na Evropském IT fóru VISIT 2005 oznámil, že společnost dosáhla tržeb v hodnotě 2,87 miliardy Eur, což představuje 12% meziroční nárůst. Společnost dále ohlásila 33% meziroční nárůst zisku před zdaněním ze 7 milionů Eur na 27 milionů Eur za první pololetí fiskálního roku 2005 (duben – září 2005). Společnost zaznamenala také 21% meziroční nárůst v počtu prodaných počítačů.

Zdroj: Tisková zpráva

Váš názor Další článek: Novinky z hardwaru: ATi Radeon X1800XT

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,