IT byznys: HP se posouvá před Dell v celosvětovém tržním podílu PC

Diskuze čtenářů k článku

muff  |  20. 10. 2006 15:20

To o tom Apple nejak nesedi, asi mam jiny zdroj financni zpravy nez Zive..

Apple posted revenue of $4.84 billion with a net quarterly profit of $546 million, or $.62 per diluted share. These results compare to revenue of $3.68 billion and net profit of $430 million, or $.50 per diluted share, in the year-ago quarter. Gross margin was 29.2 percent, up from 28.1 percent in the year-ago quarter. International sales accounted for 40 percent of the quarter’s revenue.

1,610,000 Macs and 8,729,000 iPods were shipped this quarter representing a 30 percent growth in Macs and 35 percent growth in iPods over the year-ago quarter.

Cili: Ve srovnani se stejnym kvartalem minuleho roku Apple prodal o 30% vic pocitacu a o 35% vic iPodu.. to jest narust prodeje iPodu je jisty ale v budoucnosti, nyni naopak prodavaji pri stejnych cenach a nezmenenych marzich o tretinu vic iPodu nez pred rokem! Kde Zive bere informaci, ze snizeni zisku z iPodu Apple dorovnal zvysenym prodejem pocitacu, kdyz ta firma zjevne prodala obojeho o vic nez tretinu vic nez pred rokem?

Jako akcionare me to zajima, firma na tom nebyla nikdy financne lepe - obrat 5 miliard dolaru za kvartal, za stejne obdobi zisk pul miliardy dolaru, 4 miliardy hotovost v bance a 6 miliard likvidnich v kratkodobych investicich. Stabilni marze kolem 30% investovane do R&D pro vyvoj noveho SW a HW, slusne cash-flow, nove produkty pred dokoncenim (napr. OS X Leopard, nastupce stavajiciho Tigera), zvysujici se trzni podil (6% v USA = prodane pocitace, uziv. zakladna tamtez kolem 10%) zajistujici dalsi prijmy v budoucnosti a dobra diverzifikace portfolia produktu (Apple vyrabi HW, SW, spotrebni elektroniku a produkty pro jejich vzajemnou spolupraci).

Takhle to tedy vidi akcionari firmy, kteri prinasi firme dalsi penize na vyvoj - po ohlaseni vysledku stoupla cena akcii AAPL o 5%, slusny zisk .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Yarda  |  20. 10. 2006 11:02

A sice, že ovládací prvky na přední straně co teď jsou na spodním konci (vypínač, reset) se mají přemístit nahoru (což se mi zdá logické protože počítač je obvykle pod stolem a k tlačítkům případně různým zásuvkám je potřeba se sehnout.
Je to už někde k vidění (na invexu jsem nebyl)?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Male_zvire, Male_zvire  |  20. 10. 2006 13:14

Ne, mají jenom jinou vizáž. Ale nějak moc se nezměnily. Teda na první pohled. Uvnitř jsou docela změny.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor