Inženýři z LG vytvořili tenkou baterii ve tvaru kabelu

Jednou z částí LG Group je i LG Chem, která je největší korejskou společností zaměřenou na chemii.

A právě inženýři z této společnosti dokázali úspěšně vyrobit nový typ Li-Ion baterie, která má tvar klasického kabelu a je i stejně flexibilní. Baterie je velmi tenká a ohebná takřka do všech možných úhlů, což by mohlo vést k implementaci do konstrukcí a částí, které předtím nebylo možné pro baterii použít.

ytfjhvjbk.jpg
Ukázka výroby nového typu baterie (Zdroj: Phys)

Podrobně si o baterii můžete přečíst na webu Phys nebo v detailním PDF, jak můžete vidět na fotografiích, prototyp této baterie v podobě „kabelu“ měl délku 25 cm a napájel displej tvořený z LED. Při testování byla „kabelová“ baterie s délkou 25 cm schopná napájet iPod Nano téměř 10 hodin.

rgtxgxhhh.jpg
Prototyp baterie s délkou 25 cm i přes překroucení dokázal 10 hodin napájet iPod Nano (Zdroj: Phys)

Cílem je technologii nového typu baterií dostat do sériové výroby a pro použití v zařízeních, zatím se odhaduje rok 2017.

Možnost jsou skutečně obrovské, protože díky zmíněným parametrům lze například v noteboocích a dalších elektronických zařízeních vyplnit takřka všechna „prázdná“ místa baterií. S využitím nanotechnologií lze do budoucna počítat i se supertenkými bateriemi, které budou mít průměr třeba jako nit. A to by mohla být obrovská revoluce.

 

Diskuze (42) Další článek: D-Link DIR-505: miniaturní router do zásuvky o velikosti nabíječky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,