Internetový obchod Vltava.cz v krizi, známe oficiální vyjádření

Aktualizováno: oficiální vyjádření vedení a investorů Vlttava.cz

Majitelé Vltava.cz již vydali oficiální tiskové prohlášení. Podle něho se dohodli s věřiteli na čtyřměsíční ochrané lhůtě, po tuto dobu tedy bude Vltava.cz fungovat stejným způsobem jako doposud. „Z pohledu zákazníka se tedy spektrum nabízeného zboží a služeb nemění a Vltava.cz bude i nadále fungovat,“ řekl Ondřej Vičar, ředitel nákupní galerie.

Společnost sice na sklonku minulého roku získala invetsiční kapitál od Milestone Partners, díky chybným manažerským rozhodnutím bývalého vedení ale podle tiskové zprávy všechny prostředky vyčerpala aniž by dosáhla požadovaných výsledků.„ V duchu striktních investičních pravidel je tak další kapitálový rozvoj společnosti pevně vázán na předložení uspokojivého restrukturalizačního záměru ze strany managementu Vltava.cz, pochopitelně přijatelného i pro ostatní věřitele společnosti,“ uvedl v prohlášení Ing. Martin Pětivoký, investiční ředitel Milestone Partners.


Vltava.cz, jeden z největších, nejstarších a nejznámějších internetových obchodů u nás krachuje. Klasický internetový obchod začínal s knihami, ale postupně rozšiřoval svou nabídku. V poslední fázi vývoje se přeměnil na „nákupní galerii“, která pod zavedeným jménem pronajímá prostor jednotlivých sekcí internetového obchodního domu samostatným prodejcům Přestože mají nákupní galerie v reálném „kamenném“ světě úspěch, na internetu se tento model neosvědčil.

Vltava.cz.jpg
Web nákupní galerie Vltava.cz je zatím stále v provozu

Vltava.cz nedokáže plnit závazky vůči akcionářům a věřitelům. Provozovatelé Vltavy proto sami podali návrh na insolvenci ke Krajskému soudu v Brně. „Vzhledem k tomu, ze doposud investované prostředky akcionářů do společnosti Vltava.cz, a.s. nepomohly zvrátit dlouhodobě ztrátové hospodaření společnosti, akcionáři již nejsou připraveni poskytnout do společnosti další finanční prostředky, ať již formou dalšího zvýšení základního kapitálu či dodatečné akcionářské půjčky,“ uvedl v insolvenčním návrhu místopředseda představenstva Marek Budín.

Věřitelé firmy jsou nyní vyzváni, aby u soudu oznámili své pohledávky, a o majetku firmy rozhodne soud. Dnes ve 14:43 byla Vltava.cz zařazena do insolvenčního rejstříku.

 

Diskuze (30) Další článek: Novinka v Gmailu: Náhled na doručenou poštu během načítání schránky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,