Internetové aprílové vtípky 2015

Po roce je tu opět den, který jedni milují a druzí nesnášejí. A s nimi desítky povedených i naprosto šílených aprílových vtípků. Toto jsou ty, které se dnes potulují na internetech.

Po roce je tu opět ten den. Zatímco jedni mu nemohou přijít na jméno a již dopředu varovali, že 1. dubna ignorují svoji RSS čtečku, jiní na Redditu a podobných webech vytvářejí rozsáhlé seznamy nové várky aprílových vtípků. První duben je tedy i z tohoto důvodu prostě nepřehlédnutelný – sám o sobě vytváří sekundární šum, což dokládá i pohled do statistiky tuzemského Twitteru Klaboseni.cz, kde se na horní příčky probojoval i hashtag #april.

Jaké vtípky se tedy letos objevily na českých i zahraničních internetech? Průběžně aktualizujeme.

Obrácený Google na obrácené doméně

Tradičním specialistou na aprílové vtípky je už roky Google. Tentokrát se vytasil třeba se svou obrácenou zrcadlenou verzí, která ale zároveň propaguje jeho novou TLD doménu .google. Leckoho by napadlo, že si o ni zažádal snad jen proto, aby jednou mohl vytvořit vtípek na adrese http://com.google.

872106850 589175790
Obrácený Google na obrácené adrese

Pac-Man v mapě

Navštivte mapy od Googlu a v dolním pravém rohu objevíte tlačítko Pac-Mana. Když na něj klepnete, aktuální mapový výřez se promění v klasickou hru, namísto tradičního plánu se ale budete prohánět ulicemi třeba vašeho města.

311147647 709765079
Pac-Man ve vaší ulici

Smartbox

Google Smartbox je klasická poštovní schránka, která je ovšem chytrá. Odemyká se bezdotykovým gestem, řadí obálky, je vyhřívaná, odmítne reklamní letáčky a jiný spam a můžete si ji vzít třeba na víkendový piknik. Dotykový displej s Androidem je samozřejmostí. Škoda, že je to jen aprílový vtípek.

Dial-Up mode

Američtí zákazníci gigabitové sítě Google Fiber si mohou nově aktivovat režim Dial-Up. Ten jim zpomalí internet na takovou úroveň, aby měli opět jako za starých dob dostatek času odskočit si na toaletu a uvařit kávu během načítání webových stránek a obrázků.

Google Panda

Před pár týdny prolétla internetem zpráva o chytrých panenkách Hello Barbie od Mattelu a nyní na ni po svém zareagovala japonská pobočka Googlu, která představila chytrou pandu. Google Panda je plyšák se zabudovaným hlasovým asistentem Now, a přestože se jedná pouze o aprílový vtípek, technicky vzato by něco podobného klidně mohlo fungovat. Hlasový Now je k dispozici pro telefony hned v několika jazykových mutacích. Na češtinu nicméně stále čekáme.

#ChromeSelfie

V mobilním Chromu objevíte funkci Sdílet reakci, která vloží do snímku stránky vaši fotografii. Pak to celé můžete sdílet na sociálních sítích s hashtagem #ChromeSelfie.

898184740 945128455
#ChromeSelfie

Muzika v YouTube

V přehrávači YouTube se objevilo nové tlačítko s notou. Po klepnutí se na pár sekund ozve trance kompilace (Darude – Sandstorm). V nastavení najdete i volbu „Auto-Darude“, která by měla nahrávku spouštět v různých situacích automaticky. Více napoví článek na britském Independentu

267835419

Alternativní zadávání znaků od Googlu

Pokud vám nevyhovuje klasická mobilní klávesnice a hlasový vstup, japonský Google má řešení...

MS-DOS Mobile

Konečně! Čekali jsme déle než dvacet let, ale nebylo to marné. Po Windows CE, Windows Mobile a Windows Phone Microsoft konečně vyslyšel přání stovek milionů každodenních uživatelů mobilního telefonu a představil světu mobilní DOS. Toto Apple s Google nejspíše nerozdýchají.

V CERNu Sílu Jedi vědci objevili

Částicovým fyzikům ze švýcarských laboratoří CERN se podařil husarský kousek. Navýšili energii urychlovače LHC na více než 13 TeV a objevili pátou a doposud neznámou částicovou interakci – Sílu řádu Jedi. Od té doby ovládají  telekinezi, telepatii i děvčata.

160166132 889904180 800359806
Knihovník CERNu Tullio Basaglia používá sílu k telekinezi a fyzik Valerio Rossetti zase k ohřevu ranní kávy

Mapy.cz se proměnily v jedno velké puzzle

Navštivte Mapy.cz a stránka se promění v jedno velké mapové puzzle s časomírou.  Pokud zrovna nemáte čas skládat jednotlivé díly do sebe, můžete samozřejmě přepnout na klasický web.

548591099 968345015
Složte si své vlastní mapy

Opilý Seznam

Vyhledejte na Seznamu „apríl“ a zažijete stejný pocit jako po konzumaci deseti piv.

965500223
Seznam a jeho opilý ukazatel myši

PlayStation Flow nejen pro plavající ženy

Sony opět vypálilo rybník konkurenčnímu Microsoftu a jeho Xboxu. Japonská společnost představila doplněk pro herní konzoli PlayStation Flow, který má nabídnout ještě o něco realističtější zážitek z herních titulů, které se odehrávají ve vodě, jedná se totiž o brýle do vody s displejem a snímač pohybu na nohy a ruce. Stačí skočit do bazénu a plavat.

Česká odpověď na Project Spartan? Slavian!

Microsoft vyvíjí webový prohlížeč Spartan, fanoušci pražské Slavie tedy vyrukovali s vlastním programem Slavian. Je založený na prohlížeči od Seznamu a jeho vývoj financovala Fortuna. Ale jen ve fiktivním Vesmíru, jedná se totiž o další aprílový vtípek.

226125889
Prohlížeč Slavian 

Turris se mění na TurRys

Projekt českého experimentálního routeru Turris získává novou identitu. CZ.NIC jej přejmenoval na TurRys, aby tak šel s dobou a dobrým bontonem open-source sféry. Vždyť po představitelích živočišné říše je pojmenovaný jak Firefox, tak třeba jednotlivé verze Ubuntu. TurRys v sobě spojuje hned dvě zvířata, rysa a tura domácího. 

854005797
Turris se mění na TurRys

Heureka.cz a její živé cenové odhady

Srovnávač cen Heureka zavádí novou technologii, která streamuje vývoj ceny výrobku v reálném čase. Cena zboží tedy neustále roste a zase klesá – stačí jen pohybovat myší po stránce. Ta skutečná se zobrazí až po najetí na tlačítko „Koupit produkt.“

40856308 144972186
Cena zboží se při pohybu myši po obrazovce neustále mění

ČVUT otevírá fakultu cyklotechnologií

České vysoké učení technické reaguje na potřeby současného trhu a pro velký zájem otevírá fakultu cyklotechnologií. Katedra tříkolek a odrážedel vyvine mikrokolo pro kojence, jiné oddělení pak ultralehké kolo s nafukovacím rámem. Fakulta se může již dnes pochlubit patentem na pláště z nanogumy, autonomním obrněným kolem a laboratoří prasklých duší.

878139607
Česko se stává cyklistickým Křemíkovým údolím

Cyanogen Nightly… Powered by Microsoft

Autoři alternativní ROM pro telefony s Androidem byli nemilosrdní. Do zdrojových kódů totiž vložili veselé texty, třeba „Powered by Microsoft“ a to včetně loga redmondské společnosti. Vzhledem k tomu, že Microsoft skutečně zkoumá možnost, jak dostat na androidí telefony Windows 10, leckdo se mohl na chvíli pozastavit, co že to vlastně instaluje. 

695786054
A takto to vypadalo v praxi během instalace

Orbit s příchutí česneku

Česká stránka Orbitu se na Facebooku pochlubila novou příchutí žvýkaček. Po mentolových a všemožných ovocných příchutí konečně přichází aroma pro pořádné chlapy a holky – česnek!

Dnes na trh uvádíme novou příchuť žvýkaček Orbit pro opravdu svěží dech. Začali jsme do obchodů distribuovat žvýkačky s...

Posted by Orbit Klub on 31. březen 2015

Selfie Shoes

Miz Mooz přichází s výborným řešením pro všechny ženy – lodičkami Selfie Shoes. V přední části je úzký otvor, do kterého se zasune chytrý telefon a majitelka poté pouze zvedne lýtko a pořídí  selfie třeba na Instagram.

Motorola Selfie Stick

Poctivý materiál, kůže, řemeslo, kumšt.  To je Selfie Stick od Motoroly, protože jen ten držák na pořizování selfie fotografií, který si vyrobíte sami, je dostatečně… Selfie.

Kurz na vypouštění chemtrails

Tuzemské školící centrum CATC představilo nový kurz Chemtrails Operator Course.  Student se na tajné základně naučí teoretickým základům NWO a posléze absolvuje i praxi. Kurz je zdarma, financují jej totiž ti, kteří tahají za nitky současného globálního dění.

961029318
Ušetříte, kurz totiž platí NWO

Airbag od Volva pro vaše ňadra

Japonská pobočka Volva se pochlubila se speciálním airbagem. Dámy jej umístí na svůj hrudník a během chůze mohou v klidu ťukat do telefonu, při srážce se totiž airbag odpálí a zabrání katastrofě.

Adobe Photoshop REAL

Japonská pobočka Adobe představila speciální edici Photoshop REAL. Na rozdíl od své softwarové verze nabízí skutečné nástroje, tedy laso, lupu, kapátko, gumu i leukoplast.

493913872 381860430
Opravdový Photoshop

Slevomat nabízí sklepní kóje v Blance

Pražský magistrát nabízí skrze Slevomat sklepní kóje v nechvalně proslulém tunelu Blanka. Kóje může mít velikosti 5 až 15 metrů čtverečních a můžete zde uskladnit třeba lyže, kolo, kufry a jiný materiál. Vzhledem k délce Blanky se tak vyřeší odkladní prostor pro všechny pražské domácnosti.

568316734
Sklepní kóje v Blance

O2 Hipsta Phone

O2 ve svém e-shopu nabízí stylový retro telefon pro hipstery.  Na baterii vydrží až sedm dnů, ovládá se pomocí otočného číselníku a získáte jej za necelé tři tisíce korun. Více informací najdete na Mobilmanii.

902294160
Hipsta Phone není příliš mobilní, slouží ale i jako powerbanka

Chytrý nůž Samsung Galaxy Blade Edge

Jihokorejský mobilní výrobce chce získat další mobilní segment – tentokrát s chytrými noži. Čepel je pevná a z broušeného technického diamantu. Jelikož se zároveň jedná o chytrý telefon, nechybí ani praktický senzor, který zaznamenává rychlost krájení.

411908943 917936755 71171466
Chytrý mobil a nůž v jednom

Čip pod kůži namísto SIM

Mobilní virtuál CityMobile má elegantní řešení stárnoucích SIM karet. Vloží vám pod kůži mikročip, který vás identifikuje na libovolném mobilním zařízení od mobilu po chytré hodinky. Už žádné plastové kartičky s hromadou podivných rozměrů!

480175914
SIMka pod kůži od CityMobile

Chytrá pračka JARU (ska) 67

Levneelektro.cz ve svém e-shopu nabízí speciální pračku ovládanou hlasem a s technologií tzv. ručního praní. Zájem byl bohužel natolik velký, že prodejci brzy došly veškeré zásoby Jarušek.

611486439
Jaruška je tichá, minimálně hlučná a laciná

První chytrá cihla

TS Bohemia se naopak pokouší zabojovat o zákazníky exkluzivní nabídkou, začala totiž prodávat první chytrou cihlu Brick Phone. Kompaktní konstrukci vévodí 11,3“ IPS 4K displej a nechybí ani bezdrátové nabíjení.

676328295
První chytrá cihla, která umí 4K

Chytré ponožky od HTC

HTC má zase první chytré ponožky Sok. Nechybí notifikace SMS, detekce děr a integrovaný GPS, taže je už nikdy neztratíte.

734510150
První ponožky s GPS

Zásilkovna.cz použije k dopravě červené balónky

Zatímco Google, Facebook a další budují experimentální letky dronů, tuzemská Zásilkovna má v plánu použít červené balónky. Služba RedBallon umožní unikátní ekologickou dopravu pro zásilky do hmotnosti 500 gramů. Zásilka ovšem dorazí do cíle pouze v případě ideálních povětrnostních podmínek.

Linuxová distribuce Gentoo má nové stránky

Autoři slavné linuxové distribuce Gentoo připravili nový web

963002029
Konečně pořádný design

Amazon z roku 1999

Při návštěvě webu Amazonu se nejprve zobrazí podoba e-shopu z konce 20. Století. Teprve po chvíli se načte současná verze.

356588984
Prehistorický Amazon

Nvidia Titan Mini

Na webu Nvidie můžete narazit na novinku – grafickou kartu Titan Mini. Poloviční než Titan, ale dvakrát tak výkonná! Roztomilý kousek bude nabízen v pěti barvách, protože u grafické karty přece záleží především na barvě...

212747440
Nvidia Titan Mini

Tchibo ČR nabízí na Facebooku kapsle s polívkou

Tchibo rozšiřuje nabídku svých kapslí. Po kávových nápojích přichází na řadu i kuřecí polévka s nudlemi. Je to opravdu apríl? Kávovar snese všechno.

Vítáme novinku! Po Kávových a pak i čajových kapslích máme konečně něco i pro milovníky slané chuti: Cafissimo...

Posted by Tchibo Česká republika on 1. duben 2015

Průběžně aktualizujeme. Obejvili jste nějaký další vtípek? Podělte se v diskuzi.

Diskuze (34) Další článek: LG a Samsung ukončily soudní válku o rozbitou pračku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,