Internetová Golfová Liga IOL na adrese: www.golf-liga.cz

Společnost CT-GROUP, a.s., oficiální partner České Golfové Federace v oblasti informatiky, spolu s generálním partnerem INTERNET OnLine, internetovou divizí ČESKÉHO TELECOMU, a.s., zahájili dne 19.4. oficiální provoz internetové golfové ligy v České republice
Společnost CT-GROUP, a.s., oficiální partner České Golfové Federace v oblasti informatiky, spolu s generálním partnerem INTERNET OnLine, internetovou divizí ČESKÉHO TELECOMU, a.s., zahájili dne 19.4. oficiální provoz internetové golfové ligy v České republice na samostatné adrese www.golf-liga.cz. CT-GROUP je autorem a zároveň provozovatelem Federačního golfového serveru u nás (viz příloha).

Soutěžní systém ligy vychází z principu vyhodnocování výsledků veškerých soutěží on-line v prostředí internetu, které vedou ke změnám hendikepu, včetně soutěží klubových. Výhodou golfové ligy je, že vychází z výsledků již existujících turnajů. CT-GROUP, a.s. ve spolupráci s Blue Green, s.r.o. uspořádá na konci golfové sezóny závěrečný finálový turnaj. Turnaje se zúčastní hráči nominovaní na základě svých výsledků v soutěži bez ohledu na turnaje, které hrají.

Možnost srovnávat výkony hráčů na různých hřištích, různých turnajích a v různém čase, je dána přijetím hendikepového systému EGA. Systém přihlíží k relativní hráčské obtížnosti každého jednotlivého hřiště (Course Rating a Slope Rating). Česká republika je jednou z prvních zemí, kde se podařilo systém EGA nejen přijmout, ale i zavést do praxe. Tato podmínka, spolu se spuštěním Federačního serveru, je podmínkou nutnou pro vznik jediného, průběžně a on-line měnícího se, žebříčku jednotlivců i družstev.

Internetová golfová liga IOL bude průběžně zachycovat výsledky hráčů a jejich výsledky on-line vyhodnocovat. Každý hráč se tak bude moci informovat o přesném pořadí na žebříčku a dosažených výsledcích. Pro rozvoj sportu i aplikace samotné je jistě zajímavé i to, že se na žebříčku najde každý, kdo je členem ČGF, to znamená i začínající hráč. Teprve aktivní hrou na některém z cca 600 turnajů pořádaných ročně má šanci své umístění upravit.

Generální partner INTERNET OnLine připravil v rámci tohoto projektu pro všechny golfové kluby v ČR speciální nabídku pevného připojení do internetu pod názvem GOLF.IOL. Jedná se o připojení pevnou linkou 64/16 kb/s za 7 000,-Kč. V ceně této služby je digitální datový okruh, router CISCO 805 a prostor pro vlastní prezentaci 20MB. Nabídka platí do 30.4.2002.

Internetová golfová liga IOL vzniká díky sponzorskému zaujetí partnerů ligy. Vedle generálního partnera INTERNET OnLine jsou to další partnerství, včetně mediálních, která předznamenávají budoucí úspěch a doufejme i popularitu Internetové golfové ligy IOL.

INTERNET OnLine, internetová divize ČESKÉHO TELECOMU, a.s. patří mezi největší poskytovatele internetového připojení v ČR. Nabízí kvalitní, spolehlivé a garantované připojení po celé České republice v rámci výhodného tarifu I2001. Jedná se o připojení přes analogový modem a přes euroISDN, dále nabízí profesionální připojení přes pevné linky a moderní bezdrátové technologie.

logo

CT-GROUP, a.s. je leader pokrokových řešení v oblasti informatiky. Autor informačních strategií Expandia, ČP Direct, Eurolotto,významných společností profilující se v konzultační a realizační činnosti a zejména v řešeních, která znamenají průlom v informatice či určitém oboru podnikání.

Příloha:

Federační server České golfové federace

Po tříměsíčním zkušebním provozu byl dne 1. 4. 2001 společností CT – GROUP, a.s. spuštěn na adrese www.cgf.cz internetový server České golfové federace.

Federační server je plnohodnotné databázové řešení, které umožňuje pracovat s širokou základnou informací o hráčích, klubech, hřištích a událostech v golfovém sportu.

Pro řešení byl využit databázový server Oracle na technologiích SUN Microsystems.

O čem vlastní řešení je?

Řešení bude sloužit ke zpracování členské, turnajové a hendikepové agendy. Podstatné je, že stačí běžný internetový prohlížeč a připojení k adrese federace. Prohlížení i zadání nových údajů, právě tak jako zpracování výsledků turnaje, proběhne v prostředí internetu. Výhodou je, že veškeré informace jsou na jediném místě, všichni k nim mají přístup a ti, kdo mají přidělena práva, mohou i zapisovat jednotlivé výsledky.

O čem aplikace není?

Není o kombinovaném komplikovaném přenosu dat, není o nekompletní či chybné základně údajů, není také o zpožděném zpracování souhrnných žebříčků.

Kudy dál?

Federační server je příležitostí, jak zpřístupnit aktuální informace především ze soutěží široké členské základně (10 000 hráčů). Vedle toho je také příležitostí pro všechny subjekty okolo golfu, jak více přispět k jeho samotnému rozvoji. Unikátní portálové pojetí internetovského řešení umožňuje připojování dalších „aplikací“ k federačnímu serveru, aby skutečně obsahoval nejen samotné informace, ale i poskytl možnost je využívat.

Váš názor Další článek: Boj o první místo v on-line letenkách

Témata článku: , , , , , , , ,