Historie | Bulvár a vtípky | Poskytovatelé internetu

Internet, satelity a letadla používali v Indii už ve starověku, tvrdí tamní ministři

Každý čtenář Živě.cz ví, že kořeny internetu sahají zhruba do poloviny 20. století, kdy stratégové americké obrany hledali různé způsoby, jak zachovat komunikační kanály i v případě zničení infrastruktury třeba po jaderném výbuchu.

Jedním z nejzajímavějších řešení bylo rozdělení dat na malé kousky – pakety, které by z bodu A do bodu B mohly dorazit různými cestami přes množství ústředen a počítač v cíli by je opět složil dohromady. Když tedy nepřítel zničí část sítě, pakety najdou alternativní cestu do cíle.

Přesně tak dnes funguje i moderní internet.

Podle ministra Biplaba Deba z indického státu Tripura se však Američané ve skutečnosti inspirovali ve staroindickém Velkém vyprávění o Bháratovcích, tedy v eposu Mahábhárata. Vědci epos dodnes nedokázali přesně časově zařadit, vznikl však nejspíše někdy v rozmezí 4. stol. př. n. l. a 4. stol. n. l.

Biplab si Mahábháratu také přečetl a všiml si něčeho, o čem doposud nikdo netušil, přestože to měli všichni černé na bílém! Internet vymysleli staří Indové a tou dobou už nejspíše poletovaly na oběžných drahách i jejich satelity.

5068e098-7d22-464f-b579-da60570c0510
Ministr Biplab Deb (Foto: Binamra Deb, CC-BY-SA)

Důkazem má být Sanjay, syn vozataje Gavalgana a rádce slepého krále Dhritarashtry. Sanjay měl totiž podle veršů dar a dokázal vytušit mnohé události. Podle indického ministra je jediným možným vysvětlením skutečnost, že měl internetové připojení, a tak se mohl dozvědět nejčerstvější novinky z bitevního pole krvavých bojů, které tehdy probíhaly.

3c1ac91f-2ffb-4821-959c-9417af89a673
Sanjay radí králi Dhritarashtrovi. Podle ministra státu Tripura díky tomu, že měl bezdrátový internet, a tak věděl, co se v zemi děje,

A jelikož Indie nebyla zalidněná jako dnes, a tak na bojiště nevedl optický kabel, Sanjay nejspíše používal bezdrátový internet, což vysvětluje i existenci starověkých indických telekomunikačních satelitů.

Nutno podotknout, že jak píše třeba britské BBC, Biplab není jediný indický ministr, který rozpletl taje světové historie. Již dříve se někteří členové vlád vyslovili třeba v tom smyslu, že Indové před stovkami let prováděli plastické operace. Loni v záři pak ministr školství Satyapal Sing prohlásil, že další starověký epos Rámájana popisuje existenci letadel.

Zatímco český internet za sebou nemá ani 30 let, ten indický tu je možná už 25 století:

Diskuze (33) Další článek: Japonská armáda aktivovala první jednotku mariňáků od konce II. světové války

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,