Technologie | Intel | Grafické karty

Intel v březnu prozradí detaily architektury k novým grafickým kartám a čipům řady Xe

Na CESu už Intel prezentoval prototyp mobilní vývojářské verze grafického čipu na bázi architektury Gen12, která se bude prodávat pod značkou Xe. Detaily k samotné architektuře ale Intel zatím tajil. To se změní v březnu.

Zástupce Intelu - Antoine Cohade, totiž na svém twitteru oznámil, že bude mít prezentaci na největší herní výstavě GDC, která je zaměřená na herní průmysl, profesionály a vývojáře her. Právě jejich přízeň musí Intel získat k tomu, aby jejich nová architektura fungovala s hrami co nejlépe.

Už v březnu, kdy se GDC koná, bychom se tak měli dočkat velmi podrobných informacích o tom, co všechno nového přináší architektura Gen12 a škálovatelné grafiky Xe obecně. Konečně se dozvíme, jaké odlišnosti lze očekávat z pohledu minulých generací, ale i konkurenčních řešení od AMD a Nvidie, které jsou již dávno na trhu.

Intel by měl představit novou architekturu pro tři segmenty – mobilní (Xe LP), desktop (Xe HP) a servery (Xe HPC). Již dříve oznámil, že by čipy měly být vyráběné pomocí 7nm technologie.

Diskuze (4) Další článek: Google zabije aplikace v Chrome. Doplňky v prohlížeči ale zůstanou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,