Intel počítá s procesory pro Windows 8, které budou i na mobilech

Na letošní finanční konferenci zazněly z úst CEO společnosti Intel velmi zajímavé informace, které se týkají vývoje operačního systému Windows pro počítače i mobilní zařízení.

Paul Otellini se vyjádřil ve smyslu, že s příchodem unifikovaných operačních systémů má Intel poprvé v historii možnost použít jeho úsporné procesory nejen pro Windows 8 na mobilních telefonech, ale také na nových dotykových tabletech či desktopech a noteboocích.

Těmito slovy se začaly množit spekulace, které však potvrzují postupnou unifikaci operačního systému Windows. Dle neoficiálních informací totiž Microsoft nový systém vyvíjí právě pro snadnou úpravu, jednotlivé části systému jsou tedy flexibilní a pro méně výkonné zařízení lze nepotřebné části systému snadno odebrat. Spojení obou segmentů navíc usnadní společná platforma ARM.

V podobném stylu unifikace má nakročeno i Apple, který začíná pomalu implementovat některé funkce z iPadu (iOS) i pro desktopový systém Mac OS X. Dotykové ovládání se totiž postupně začíná dostávat i na klasické počítače.

Diskuze (31) Další článek: Acer uvede několik tabletů s mobilními procesory Sandy Bridge

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,