Intel dál spolupracuje s nVidií, získal přístup ke všem jejím patentům

Společnosti Intel a nVidia včera podepsaly smlouvu, podle které si na šest let navzájem zpřístupní patentované technologie. Intel za toto privilegium zaplatí nVidii 1,5 miliardy dolarů v pěti ročních splátkách, přičemž první z nich nVidia inkasuje už 18. ledna letošního roku.

Obě společnosti se zároveň dohodly na ukončení všech právních sporů. Prezident nVidie Jen-Hsun Huang označil celou akci za předzvěst nové éry jeho společnosti. Smlouva podle něj zároveň dokládá přínos nVidie na poli grafických výpočtů a paralelního zpracování, ale také důležitost vývoje v oblasti mobilních zařízení a cloud computingu.

V rámci smlouvy dostane Intel přístup k patentům nVidie v plném rozsahu. nVidia za to obdrží 1,5 miliardy dolarů na licenčních poplatcích a přístup k patentům Intelu s výjimkou procesorů, flash pamětí a některých čipsetů pro platformu Intelu. Podobně vstřícná smlouva mezi oběma společnostmi existuje už od roku 2004, ta nová však posouvá jejich spolupráci o další krok vpřed a uzavírá vleklé soudní tahanice.

Diskuze (26) Další článek: Skype 5.1: stabilnější a s plnou podporou skupinových video hovorů

Témata článku: , , , , , , , , ,