Hardware | Intel | Procesory

Intel chce podpořit hraní na integrovaných grafikách svých procesorů. Vydal k tomu nové ovladače a software

Intel představil nový software a ovladače pro své procesory s integrovaným grafickým čipem, který dokáže optimalizovat videohry pro co nejlepší zážitek na počítači. Program připomíná aplikaci Nvidia GeForce Experience, která umí nastavit a poupravit grafická nastavení tak, aby dané PC zvládalo hru co nejlépe.

Nový software Intelu bude užitečný především pro notebooky s integrovanou grafikou, které nejsou přímo uzpůsobeny pro hraní náročných videoher. PC World informuje, že software a nové ovladače fungují u všech procesorů řady Skylake a novějších, stejně jako Kaby Lake G s integrovaným čipem Radeon Vega.

S novými procesory jdou na trh mimo jiné notebooky od Dellu a HP, a díky softwaru Intelu by mělo být mnohem jednodušší na nich spustit nejnovější

Intel chce především u přenosných zařízení zbavit integrované grafiky pověsti nevýkonného základu, který na hry nestačí. S novými čipy by se mu to mohlo postupně podařit. A nově uvedený software může zajistit lepší optimalizaci, aby se z nich vytáhlo maximum. Na noteboocích by mělo být možné ve slušných detailech spustit videohry jako jsou Call of Duty WWII, Battlefield 1, Destiny 2 i pecky jako Grand Theft Auto V, Dota 2 či League of Legends.

Ovladače můžete stahovat na oficiálních stránkách výrobce.

Diskuze (12) Další článek: Jak funguje webový prohlížeč

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,