Instagram

Instagram postupně ztrácí závislost na své mobilní aplikaci, zprávy se dají nově posílat i přes web

Sociální síť Instagram původně vznikla jen ve formě aplikací pro mobilní telefony. Na webu původně nebyla dostupná vůbec, později jen pro prohlížení. Svou závislost na mobilech však Instagram postupně ztrácí - sice stále neumožňuje skrze web publikovat příspěvek, ale ostatní můžete komentovat a hodnotit. A co hlavně, nově je na webu k dispozici i komunikátor, tedy možnost psaní přímých zpráv. 

Komunikace přes Instagram byla doposud testována v rámci omezeného množství účtů, nyní byla funkce zpřístupněna všem. Najdete ji na webové stránce Instagramu, po přihlášení vpravo nahoře.

Ačkoli už dávno neplatí, že by na Instagramu byly jen příspěvky z mobilů, provozovatel sítě nechce publikaci jinými způsoby nějak ulehčit. Možnosti ovšem jsou - mobilní verze webu Instagramu totiž přidávat příspěvky umožňuje, a tak vznikají neoficiální doplňky pro prohlížeče, které možní stránku Instagramu zobrazit právě v mobilní verzi. Poté je možné nahrávat příspěvky přes web i z počítače. 

Teď se ale na web oficiálně dostává alespoň komunikátor. Ten využívá cloudového účtu a není tedy závislý na mobilní aplikaci jako třeba WhatsApp. Prostě se stačí přihlásit a pokračovat v konverzaci tam, kde jste na mobilu či tabletu skončili. 

Diskuze (5) Další článek: Chytré záchodové prkénko dohlédne na zdravotní stav. Analyzuje moč a exkrementy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,