Iniciativa českých ajťáků jde do praxe. Efektivněji budeme mapovat šíření nákazy, pomohou i mobilní operátoři

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 24

Názory k článku

avatar
18. 03. 2020 18:14

Od zítřka budou zavedeny seniorské hodiny(10 - 12). Nešly by zavést i neseniorské hodiny, např. 13 - 16?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
18. 03. 2020 17:17

No super. Určitě to pomůže, ale co je tahle aktivita platná, když na druhé straně se zároveň děje i tohle
https://www.lekarnici.cz/Media/Tiskove-zpravy/%E2%...
Jen v Itálii se už nakazilo přibližně 2000 zdravotníků z tzv. "první linie".
Jinak ad. hygiena..., teorie versus realita ....tohle docela hezky popisují dvě studentky, které se koronavirem nakazily
https://www.youtube.com/watch

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
18. 03. 2020 15:52

Určitě užitečnější než roušky proti prachu (FFP1) či zcela neužitečné doma spíchnuté, které nechrání zcela proti ničemu (díry viditelné okem versus viry menší než bakterie). V televizním přenosu jste viděli odborníka Prymulu, jak se nemá šahat na roušku (viděl jsem minimálně 10x proti Havlíčkovi 1x). Zcela se opomíná na ochranu sliznic: očí. Nemluvě o uších, kůži. Za 2 - 3 hodiny jsou roušky zcela poslintané (alias mokré čumáky) a nebezpečnější než holé "huby". Také v dešti jsou roušky neužitečné, ba navíc nebezpečné!Urgoval jsem na vládě (kontakt pro veřejnost) znovu povolení a dovezení léku proti následkům virů, Bioparox (účinná látka fusangin), který nám pomocí EU zakázali lékařský odborníci na úrovni rozvojové země: Itálie a za odvolání našich "odborníků" ze SÚKLu, kteří si mi dovolili tvrdit, že prý už se nevyrábí. Podle mých informací má francouzský výrobce stále továrnu v Turecku, Bioparox se prodává v USA (asi 850 Kč), Ukrajině (asi 450 Kč), Rusku (asi 420 Kč) ... u nás kdysi (do roku 2016) za 150 - 170, ke konci za 250 Kč.Jedná se o oblastní antibiotikum (sprej do nosu či krku) vyráběné z hub a působící pouze lokálně proti rýmě, zahlenění, zánětům nosohltanu, bolestem krku. Tento léčivý přípravek (u nás dříve bez receptu a nyní zakázaný 4. německou říší = EU) pomáhal 99% dřívějších uživatelů minimálně 50 let, než to začalo vadit italským "takydoktorům" co přicházeli o peníze protože se pacienti léčili sami. Ty ho navrhli zakázat italskému lékovému úřadu, EU to úřednicky odklepla a náš SÚKL vlezdoprdelsky také (bez příslušných testů). Na každý lék se přece najde někdo alergický!!!Vy kdo si tento lék pamatujete (spousta lidí ho shání dodnes!) > https://leky-volne-prodejne.heureka.cz/bioparox-nas-plus-orm-spr... (ohlasy uživatelů), podpořte úsilí vrátit tento výrobek na náš trh a zavolejte také na číslo vlády pro veřejnost se žádostí o vrácení Bioparoxu: 224 002 111 . Děkuji.Tento lék opravdu léčí následky nákazy viry i když je to (oblastní / úzce směrované) antibiotikum. Vždy mi 100% pomohl a nejspíš dokáže zabrat i na projevy Koronaviru! Dokonce jsem jednou měl tuhou chřipku, která u mnoha lidí nechtěla odeznít a má lékařka chtěla pro jistotu nasadit klasické antibiotikum, já to odmítl s odkazem, že mám ještě zásobu Bioparoxu a vyléčil jsem se rychleji než ostatní, co dostali antibiotikum a když šli na selimentaci, tak říkali že je jim stále zle a jsou spráskaný jako psi. Bylo to v době, co řádila prasečí / mexická chřipka ... https://www.youtube.com/watchJak přežívá virus SARS-CoV-2:
- zhruba 3 hodiny: v aerosolech
- 8 hodin: na mědi
- 24 hodin: na běžných površích, na nerezové oceli, příborech, na papíře
- 48 hodin: na různých plastechŘeditelka SÚKLu si v krizové době odjela (v době kdy už bylo jasné že se uzavřou hranice ČR) na 14 dní na dovolenou na Kubu!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (16)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
18. 03. 2020 15:51

Čekal bych, že na základě telefonu a dat operátorů budou moci sami zhruba dohledávat další kontakty poblíž. Třeba pokud se jede vlakem nebo busem několik minut, tak by to mohlo jít na základě přepojování telefonů mezi BTS (těm lidem se to změní ve stejnou chvíli).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor