ImgBurn: Práce s image soubory rychle a zdarma

Práce s virtuálními mechanikami a obrazy médií se stává pro mnoho lidí samozřejmostí. Abyste mohli být i tvůrci, nejen obyčejnými uživateli, hodí se vám služby malého pomocníka.

Máte v plánu vypalovat obrazy médií na CD či DVD nebo naopak vytvářet image z disků? Potřebujete zformovat obrazový soubor z hromady dat v počítači nebo chcete jednoduše nějaké informace vypálit? Pokud odpovídáte ano, ale schází vám na to vhodný nástroj, pak ImgBurn je utilita přesně pro vás. Navíc s tím luxusem, že za jeho užívání nemusí člověk nikomu platit.

Vypalování a práce s obrazy

Uživatelské rozhraní programu je ve své podstatě velice jednoduché. Hned v úvodním okně aplikace si lze vybrat ze šesti hlavních dovedností – zápis obrazu na médium, vytvoření image z CD a DVD, vytváření image ze souborů umístěných v počítači, vypalování jakýchkoli dat, ověřování disku, které vás informuje o čitelnosti vloženého média, a prozkoumání média, které v kombinaci s programem DVDInfoPro poskytne údaje o kvalitě vypáleného disku a další hromadu informací.

sshot-1.png 
Úvodní rozcestník.

Při práci v některém z těchto módů se dostanete k dalšímu, stejně prostému oknu, v němž zvolíte vstupní a výstupní informace (konkrétní data a optické zařízení) a posléze nastavíte a vypíšete další potřebné údaje. Při vypalování se jedná např. o rychlost zápisu, určení typu obrazu, kde lze vybrat obrazový systém ISO9660, Joilet i UDF, i typu dat (MODE1/2048 či MODE2/FORM1/2352) či pojmenování a vypsání informací o vytvářeném souboru či médiu.

sshot-2.png sshot-3.png
Práce s obrazy i nosiči dat.

Disk podle vlastních představ

Pokud chcete mít při vytváření nějakého média maximální kontrolu nad jeho finální podobou, nabízí ImgBurn pokročilé nástroje pro určení přesné struktury disku podle představ uživatele. Lze nastavit adresářovou strukturu, automatické pojmenování souborů i složek podle zadaného klíče i vytvoření bootovatelného CD/DVD. Na veškeré vaše operace pak dohlíží jednoduchý log všech událostí, takže se můžete zpětně dopátrat absolvovaných operací i případných objevivších se chyb.

sshot-4.png 
Pokročilé rozvržení vytvářeného disku.

Hračičkové i pokročilí uživatelé si na své přijdou v nastavení programu, které přináší až nezvykle široké možnosti úprav v poměru k velikosti i funkční vybavenosti aplikace. Lze zde určit i ty nejmenší detaily, stejně jako zautomatizovat a zrychlit velkou většinu jiných operací. Pokud tedy provádíte častěji stejný druh práce, vhodným nastavením přivedete manipulaci s tímto programem k maximální efektivitě. Ať už tedy pracujete s imagemi disků či jen potřebujete vypálit nějaká data, s ImgBurn budete navýsost spokojeni a nebude vás to stát ani korunu.

sshot-5.png 
Záznam o činnosti programu.

stáhnout program ImgBurn 2.5.5.0 Licence: freeware, 5,3 MB
Autor: LIGHTNING UK!
Web programu: www.imgburn.com


Diskuze (1) Další článek: GeForce GTX 570: užívá si bez konkurence

Témata článku: , , , , , , , ,