IKEA rozšiřuje sortiment chytrých produktů pro domácnost. Ke světlům přibude zásuvka

Chytrá domácnost je trend, který nejpopulárnějšímu prodejci nábytku IKEA nemohl uniknout. Již prodává chytrá světla Trådfri, která jsou kompatibilní se systémy HomeKit, Google Assistant a Alexa, a nyní plánuje rozšířit svou nabídku. Od října má začít nabízet chytrou zásuvku.

Tvrdí to švédský server Teknikvecken. Chytrá zásuvka bude součástí produktové série Trådfri, která aktuálně obsahuje jen světla, a podle snímku z interní databáze IKEA to vypadá, že zásuvka bude podobná většině konkurenčních chytrých zásuvek na trhu.

Jednou věcí se ale lišit bude, a to cenou. „Ikeácká“ chytrá zásuvka má vyjít jen na 99 švédských korun, tedy zhruba 240 českých korun. Ve společném balení s ovladačem pak má stát 149 švédských korun (360 Kč). Kompatibilní bude stejně jako světla s HomeKit, Google Assistant a Alexou od Amazonu.

To je výrazně levnější než drtivá většina chytrých zásuvek, které jsou aktuálně dostupné na trhu. Pokud člověk shání produkt spolupracující pouze se systémy Googlu a Amazonu, tak sežene i v této cenové kategorii (byť těsně), ale jakmile požaduje podporu HomeKit, v současné chvíli si musí výrazně připlatit.

IKEA poslední měsíce pracuje na více technologických projektech. Nabízí například i levný bezdrátový reproduktor, který se setkal s nadšenými recenzemi a s firmami Sonos a Teenage Engineering pracuje na dalších, pokročilejších reproduktorech.

Takhle pracují chytrá domácí světla IKEA:

Diskuze (11) Další článek: Startuje Superzáří! Zásadní novinky představí kde kdo od Applu přes Google po Xiaomi

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,