Internet | Chytrá domácnost | IFTTT

IFTTT. Neztrácejte čas rutinními činnostmi a přepněte na autopilota

  • Pomocí IFTTT můžete automatizovat rutinní činnosti
  • Umí propojit služby, které spolu jinak nekomunikují
  • Silnou stránkou je napojení na chytrou domácnost

Čas je jednou z nejcennějších komodit, kterou máme, proto je zbytečné ho plýtvat činnostmi, které za vás může udělat stroj. Služba IFTTT vám může ušetřit spoustu času, jež byste jinak museli trávit rutinními aktivitami. Pojďme se podívat, jak vám může usnadnit život.

Když se stane toto, udělej tamto!

Název služby IFTTT je zkratkou slov „If This Then That“, tedy v překladu „Když tohle, tak tamto“, či košatěji „Když se stane toto, pak udělej tamto“. To definuje podstatu celé služby, která funguje na principu podmínek a na ně navázaných reakcí.

Logo IFTTT

Co je v tomto případě podstatné: ony podmínky a následné reakce mohou fungovat napříč různými službami. IFTTT tak funguje jako „lepidlo“ mezi poskytovateli služeb, kteří mezi sebou často žádným způsobem nespolupracují.

Síla IFTTT se ukazuje zejména ve spojení se systémy chytré domácnosti, kdy lze například spouštět a vypínat různé spotřebiče v závislosti na údaji z jiné platformy. Můžete tak třeba zapnout chytrou zásuvku Xiaomi, ke které je připojený ventilátor, pokud meteostanice Netatmo zaznamená teplotu vyšší než 20 stupňů Celsia. Jinak spolu tato dvě zařízení komunikovat neumí.

Diskuze (9) Další článek: Recenze pasivního procesorového chladiče Noctua NH-P1. Ticho jako priorita č. 1

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,