IDF 2006: Computer jako jediný z ČR přímo v San Franciscu

Intel Developer Forum slibuje jako každý rok desítky zajímavých inovací v oblasti počítačů a počítačových technologií a Computer byl jako jediný český magazín pozván přímo do centra dění. Dnes začíná novinářský den a představení novinek kolem Intel Itanium. 

Intel Developer Forum je akce, na níž se sejdou vývojáři Intelu a společnosti, s nimiž Intel spolupracuje (letos by přes všechny události měla být opět přítomna například i společnost ATI), a představí klíčové technologické obejvy, které nezřídka ovlivňují IT v několika dalších letech. Přímo z dějiště vás bude Computer prostřednictvím Živě.cz pravidelně informovat o všech podstatných novinkách. 

Golden Gate Bridge

První prezentace před samotným začátkem IDF byla mírně rozvláčnější (hned další, kterou zřejmě za chvíli – dovolí-li to časový rozvrh IDF a dostupnost konektivity – uveřejníme opět na hlavní stránce Živě.cz, bude ale už extrémně zajímavá!) – jednalo se o především obchodní prezentace nastupujících úspěchu procesoru Intel Itanium a sdružení firem kolem něho (Itanium Solutions Alliance).

 

Kirk Skaugen

Kirk Skaugen z Intelu (uprostřed) nechává zástupce dalších společností z aliance kolem Itania pochválit výhody jejich členství

 

Pro většinu z vás by zřejmě byla nejzajímavější informace, že nejnadupanější komerční řešení s procesory Intel Itanium (SGI Altix 4700) s neuvěřitelnými 4,1 TB (terabajty) sdílené paměti pro 160 procesorů Intel Itanium přechází na dual-core Intel Itanium (jádro Montecito). Takový počítač je používán například v LITE (Louisiana Immersive Technologies Enterprise) pro kompletní vizualizaci ropných vrtů pod Perským zálivem. Zbývající informace se týkaly vzrůstu aplikací psaných pro Itanium (10 000 oproti 5 000 před rokem) a dobrým hodnocením výkonu nového Itania s jádrem Montecito.

 

 

 

Alcatraz

 

Cable Car

Pokud se chcete na San Francisco kouknout trochu cestopisně, sledujte blog www.redaktori.cz

Ještě jedna doplňující informace: Časopisy Computer a Connect! Jsou také hlavními mediálními partnery pražské konference IDF. Intel Developer Forum máte možnost poprvé navštívit také v Praze (v Kongresovém centru), kde budou všechny prezentace soustředěny do jediného dne – 4. října 2006.

Váš názor Další článek: Microsoft uvolnil novou testovací verzi Windows Vista

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,