Hudba: Popron zlevňuje, přežije Napster?

Pravidelné novinky ze světa MP3 a digitálního audia za uplynulý týden: Popron zlevňuje nahrávky, MP3Shop.cz představuje: Easy Rider, …
Pravidelné novinky ze světa MP3 a digitálního audia za uplynulý týden: Popron zlevňuje nahrávky, MP3Shop.cz představuje: Easy Rider, …

Přežije Napster?
Toto téma je v poslední době opravdu horkým bramborem. Dnes se koná v San Francisku finální soudní proces, který má buď zamezit dalšímu používání Napsteru či nadále provoz Napsteru povolit. Názory jsou různorodé, které však zvítězí není dosud známé. Jisté však je, že za Napsterem stojí řada zastánců i odpůrců. Pokud se již dnes bojíte o existenci Napsteru, nemusíte. Během této dlouhé ságy existence Napsteru totiž vyrostla dosti dobrá konkurence v podobě systémů Gnutella a Scour. Program Scour zřejmě již fungovat nadále nebude, ale tvůrci Gnutella strach nemají. Již dnes na tomto výměnném systému k dispozici tolik sdílených nahrávek jako na Napsteru. Takže pokud máte zájem, Gnutella je tu pro vás.

Popron zlevňuje nahrávky
Po dlouhé době je tu alespoň jedna dobrá zpráva. Hudební společnost Popron totiž na poli prodeje CD chystá příjemné překvapení. Jistě jste zaregistrovali, že konkurenční společnosti naopak ceny CD zdražují, Popron vše dělá opačně. Popron v září zlevnil většinu své české produkce, a to zpravidla dosti výrazně. Co znamená slovo „dosti výrazně“? U Popronu si totiž CD můžete zakoupit již za 199 Kč, což je v celku solidní v porovnání s konkurencí. A nejedná se o neprodejné tituly. Patří sem např. Arakain, Aleš Brichta nebo Dan Bárta. Doufejme jen, že nás bude v budoucnu čekat další podobné překvapení.

MP3Shop.cz představuje: Easy Rider
Velice významnou kapelu představuje MP3Shop.cz. Skupina vznikla ukončením činnosti předchozího projektu, jímž byla kapela Bubs´n’Beer. Nástupem nového zpěváka vznikla nová sestava, která si dává nový název a jasně deklaruje svou stylovost i v tomto směru.Styl skupiny se usazuje na pomezí moderního rocku, bluesrocku a rock’n’rollu. Skupina si nechala zaregistrovat název jako ochrannou známku na dobu 10 let. Platnost chráněného názvu se vztahuje na název hudebního tělesa, název hudební akce a na název hudebních nosičů - CD, MC, video apod. Zajímavostí je fakt, že tento známý název nikdy nebyl v historii výše zmíněných kategorií zaregistrován.V průběhu činnosti skupiny došlo k několika změnám v sestavě. K poslední dosavadní změně v sestavě dochází v březnu 2000, ze zdravotních důvodů odchází z postu kytaristy další zakládající člen skupiny a jeden z nejdůležitějších členů - Tomáš Volek. Se skupinou nadále působí v roli doprovodného zpěváka. V případě, že pominou jeho zdravotní obtíže, nastoupí zpět ke kytaře. Jako náhrada byl do skupiny angažován kytarista spřízněných Rowdies - Luboš Lulu Vích. Na www.MP3Shop.cz lze stáhnout několik MP3 nahrávek této skupiny.

MP3 nadílka od Vltavy
Co přináší pravidelná nabídka prodejny Vltava v MP3? TATAkustikBOJS - Nekonečná stanice: akustická podoba populárních Tata Bojs ve studiových nahrávkách, ale i s živým bonusem z koncertu, který se konal 3. 12. 1998 v Praze v klubu Delta. Známé hity - Jaro, Divnosti, Tělesná - doplňují nové písničky Ramínka, Toreadorská otázka a Prométheus. Na albu hostuje Jan P. Muchow, Emil Heyrovský aViktor Ekrt. DYBBUK - Poletíme, ale čert to vem: reedice již nesehnatelného alba z roku 1991 původní sestavy dívčí skupiny Zuby nehty. Digitálně remasterovaná nahrávka doplněná o 5 koncertních písničkových bonusů. Ty syčáci - Máj v dubnu: Petr Váša se na tomto albu po letech fyzického básnictví znovu vrací k písňové formě (big beatu) a spolu s Tomášem Fröhlichem a Petrem Zavadilem (oba z kapely Pluto) připravil kolekci 12 písní, které navazují na to nejlepší z Vášovy produkce se skupinami Z kopce a Ošklid.
Diskuze (5) Další článek: Levná Prosper(ita)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,