HP Touchsmart: all-in-one PC s multitouch LCD už i u nás

Diskuze čtenářů k článku

18. 02. 2009 18:45

Mně to přijde nedodělaný - podle videa to má opožděné reakce a seká se to

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
19. 02. 2009 10:31

Na zacatek docela dobry, ale asi by to chtelo fakt dotahnout, nejak si nedovedu predstavit, ze u toho budu sedet a machat jako namesicny rukama ve vzduchu abych zvetsil nebo zmensil obrazek.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
19. 02. 2009 15:19

taky mi to tak příjde, to zpoždění bude určitě nepříjemné hlavně když už člověk bude na to ovládání zvyklý a pořád bude čekat až se to tam oběví na co potřebuje zmáčknout

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
18. 02. 2009 14:44

Chapu, ze se spousta firem bude chtit svezt na multitouch manii, kterou vyvolal iPhone a tak udelaji jakoukoliv nepouzitelnou dotykovou kravinu kravinu, aby do specifikace mohli napsat "multitouch". To ze je na danem zarizeni absolutne nanic nechaji zjistit zakaznika az doma.

Zavadet dalsi zpusob interakce, ktery stejne nedokaze nahradit ani mys ani klavesnici mi prijde zbytecne. Uz vidim jak nekdo na tomhle dela natazenou rukou dele nez 2 minuty. Pak podle me zjisti, ze je to totalne nanic, protoze tim vlastne nic extra navic neudela a muze tak maximalne litovat vyhozenych penez.

Podle me vede cesta nahrazenim mysi necim jako iGesture Pad od Fingerworks http://www.fingerworks.com/... . Ktery uz se ted vzhledem k akvizici Apple nevyrabi. Nicmene tohle je zarizeni, ktere opravdu dokaze odstranit mys a navic umoznit vse co trackpady na MacBoocich s tim, ze nabizi daveko vetsi plochu. Doufam, ze se od Apple dockame inovovane vere tohoto produktu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
18. 02. 2009 15:09

Nechci se hadat, ale http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_surface... ...

Multitouch ovladani mi prijde jako dalsi logicky krok. Dokazu si predstavit 'milion' ruznych situaci, kdy bych privital multitouch ovladani misto dalkoveho ovladace, klavesnice nebo mysi (typicky ovladani audio/video zarizeni)...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
18. 02. 2009 15:25

Ale HP Touchsmart neni Microsoft Surface. Na prodejni stanky (Surface) a telefon (iPhone) se multitouch hodi. Ale na desktop tak jak to udelalo HP se proste nehodi, protoze nenabizi praktcky zadnou pridanou funkcionalitu. Asi si nedokazu predstavit zrovna milion praktickych uziti, ale par urcite ano, ale tohle HP patri k tem absolutne nepraktickym.

Pokud vim, tak zdaleka nejuspesnejsi multitouch je iPhone, popularni v armade multitouch od Jeffa Hana (neco jako Surface) a Surface od MS, ktery se zacina davat do nekterych kiosku. Ani jeden z techt systemu se ale nehodi na desktop - iPhone malou velikosti, Surface kravsky velkou velikosti a horizontalnim displayem (nemluve o nizke kvalite zpetne projekce) a zed Jeffa Hana, protoze lidi nechteji celou dobu u kompu stat.

Ja vidim reseni v nahrade mysi za neco podobneho iGesture padu. A myslim, ze u Apple to neni otazka jestli, ale otazka kdy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
18. 02. 2009 16:17

Spise jsem chtel ukazat, ze Apple neni jediny a nejspise ani prvni, kdo pracuje s multi-dotekovym ovladanim.

Jinak mi vyhovuje, kdyz vim, kam 'strkam' sve prsty, tzn. iPhone a uz ne tolik trackpad MacBooku (navic jsem zvykly na trackpoint)

IMO je spise na lidech, jestli daji prednost gestum na 'prazdne' plose nebo plose s konkretnim audio-vizualnim obsahem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
18. 02. 2009 17:53

Muzete mi z meho prispevku vypsat pasaz o tom, ze Apple prvni kdo pracoval s multi-dotekovym ovladanim? Apple byl pouze prvni, kdo uvedl prvni telefon s multi-dotekovym ovladanim. Apple sam ziskal know-how a patenty koupi firmy Fingerworks, ktera multidotekove ovladace uz predtim vyrabela.

Mam MacBook a muzu rict, ze "neprime" multidotykove ovladani je o poznani pohodlnejsi nez celou dobu pracovat nad horizontalni obrazovkou (ale na to neni Surface urcen uz kvuli opravdu mizerne obrazove kvalite), nebo mit natazenou ruku k vertikalni obrazovce. Gesta na trackpadu jsou jako droga. Za chvili uz je clovek pouziva ani o tom nevi, dokud nedejboze narazi na non-Apple notas (jako vzdy si neceho necenite dokud to neziskate a neztratite).

Samozrejme je nejlepsi prima manipulace a mit na trackpadu rovnou obraz, ale zase neni pohodlne natahovat ruku, nebo mit horizontalni obrazovku. Ale rozhodne je lepsi mirne zatizit predstavivost, nez trvale zatezovat telo prisernou ergonomii. Dost mozna budou casem 2 obrazovky, nebo jedna, ktera bude zahnuta a pokryvat jak potrebu ovladani v horizontalni poloze, tak zobrazovat info ve vertikalni. Ale to jeste nejakou dobu potrva a velky trackpad k desktopu je dobry a relativne zjevy mezistupen - alespon pro Mac uzivatele.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
18. 02. 2009 10:12

Podle obrázků vypadá tento HP velmi pěkně, ačkoli mi konstrukce připadne trošku nestabilní. Zejména když se bude uživatel dotýkat obrazovky, tak bych měl strach, že se celý přístroj převrátí.

Nápad na all-in-one PC je samozřejmě použit z úspěšných iMaců od Apple, ale nemám problém s kopírováním, pokud se kopírují osvědčené a přínosné prvky a hlavně pokud výrobce netvrdí, že jde o absolutně unikátní novinku (jako tomu bývá u Microsoftu).

Jen nevím, do jaké míry budou schopny nové počítače s dotykovou obrazovkou schopny se prosadit. Do kanceláře je to samozřejmě nepoužitelné, protože tam většinou stačí "cokoliv s klávesnicí", ale dokážu si představit, že někteří designéři by (zejména při možnosti použít místo prstu speciální pero) mohli Touchsmart velmi ocenit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
18. 02. 2009 11:12

Kdyz MS tvrdi, ze je neco novinka, tak to novinka je, ja nevim, co na tom nechapete. Je to novinka ve Windows.

Kdyz vyrobce automobilu uvede novy mobil a jako novinku zmini airbagy, nikdo nepopichuje, ze to uz melo Volvo z roku 1975. Kazdy totiz chape, ze je to novinka pro dany model.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
18. 02. 2009 11:26

Pokud někdo nazve okopírovaný prvek "revoluční novinkou", tak samozřejmě nemá všech pět pohromadě. Pokud je to "nadšení" trošku menší, dá se to samozřejmě chápat tak, jak říkáte.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
18. 02. 2009 13:01

Přečetl jsem si oba vaše komentáře a musím konstatovat, že máte řácky vypatláno v hlavě. Jestli ona to nebude otrava pesticidy z nadměrné konzumace jablek.

Jen tak pro vaši informaci. All-in-one PC není pouze záležitostí Apple. Dokonce jsem viděl PC zabudované v LCD v době, kdy Apple měl maximálně CRT iMaca.

Co se týče dotykových obrazovek, tak ty jsou na trhu už taky hezky dlouho a opět je nevyrábí Apple.

Takže se trochu uklidněte a rozhlédněte se kolem sadu. Možná se budete divit, ale kolem sadu je taky civilizace.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
18. 02. 2009 13:28

Zajímalo by mě, co máte ze problém, že na Vás vždy funguje ikonka jablka u mých komentářů jako červený hadr na býka. Pouze jsem řekl, že v HP ví, že iMacy jsou úspěšné díky svému provedení, a proto použili provedení obdobné. Samozřejmě s inovací o dotykové ovládání.

Co se týče vaší poznámky o all-in-one PC, tak nevím, čeho jste chtěl dosáhnout. Neříkal jsem, že iMacy byly první PC v LCD. Navíc iMac v CRT monitoru, který zmiňujete, je přece také all-in-one PC a také byl velice oblíbený, ale opět netvrdím, že byl první. Jen mi vadí, když nějaká firma (a jako příklad mě napadl první Microsoft) prosazuje něco jako revoluční novinku, i když daný prvek okopírovala od konkurence.

Příště bych Vás poprosil, abyste se trošku uklidnil Vy a psal trošku slušněji, protože se můžeme snad bavit jako rozumní lidé a ne jako banda zvířat podobná těm na Novinky.cz.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
18. 02. 2009 13:44

Nemám problém s vaší ikonkou. Mám problém s vašimi příspěvky, které jsou na jedno brdo: "LibovolnáneAppleznačka kopíruje iCokoliv/OSX atd."

"Pouze jsem řekl, že v HP ví, že iMacy jsou úspěšné díky svému provedení,..."

Ne to jste neřekl. V prvním příspěvku tvrdíte, že: "Nápad na all-in-one PC je samozřejmě použit z úspěšných iMaců od Apple..." a v druhém příspěvku tvrdíte: "Pokud někdo nazve okopírovaný prvek "revoluční novinkou"...". Ani jedno tvrzení mi nepřijde jako že HP ví. Nehledě na to, že HP už pár let umožňuje svoje mikrosystémy upevňovat na zadní stranu svých LCD. Takže si vyberete konfiguraci a LCD a vytvoříte z nich celek.

A revoluční novinka to je, navzdory vaší Apple zaslepenosti, protože si nevzpomínám, že by Apple měl nějaké PC s dotykovou obrazovkou. Apple nemá ani tablet a ajfoun není PC.

Takže se příště nejdřív zamyslete nad tím co chcete napsat. Třeba pak nebudou ostatní reagovat podle vás neklidně.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
18. 02. 2009 14:39

Zajímalo by mě, kde jsem ještě psal něco typu "LibovolnáneAppleznačka kopíruje iCokoliv/OSX atd.". Tady jsem zmínil, že to až nápadně připomíná iMac, ale že to nevadí, protože je velmi praktické mít all-in-one PC.

Také nechápu, proč si spojujete dohromady první dva příspěvky, když v prvním mluvím o HP Touchsmart ve spojitosti s iMacem a ve druhém odpovídám obecně na to, co je a co není "revoluční novinka".

Nehledejte za tím něco, co tam není. Nerozumím tomu, proč někteří lidé mají tendenci vyvolávat rozbroje v diskuzích, které jsou pak pro čtenáře naprosto nečitelné. Diskuze není chat, ale prostor pro komentování článku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
19. 02. 2009 16:19

Pises to ve svych prispevcich.

"Nápad na all-in-one PC je samozřejmě použit z úspěšných iMaců od Apple"

"Pokud někdo nazve okopírovaný prvek "revoluční novinkou", tak samozřejmě nemá všech pět pohromadě."

Takze se proberte.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
19. 02. 2009 16:24

"Tady jsem zmínil, že to až nápadně připomíná iMac, ale že to nevadí, protože je velmi praktické mít all-in-one PC."

Chacha, a tos rekl kde

Radeji do tech diskusi uz nepis, kdyz si nenapamatujes, cos napsal.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
20. 02. 2009 22:42

Příště prosím zkusit číst a přemýšlet u toho. Psal jsem "Zajímalo by mě, kde jsem ještě psal...". Pro jistotu vám zdůrazňuji slovo "ještě", kterým jsem vyjadřoval jiné místo než je tato diskuze.

Ať se snažím jak se snažím, tak ve větě "Pokud někdo nazve okopírovaný prvek "revoluční novinkou", tak samozřejmě nemá všech pět pohromadě." nevidím žádné obviňování o kopírování od Apple. Mluvil jsem obecně.

Poslední Vámi zmiňovanou větu ("Tady jsem zmínil, že to až nápadně připomíná iMac, ale že to nevadí, protože je velmi praktické mít all-in-one PC.") jsem napsal hned pod první větu, kterou v tomto příspěvku cituji, což Vám mohlo napovědět, že to nemyslím jako nějaké vytknutí, že HP kopíruje od Apple, ale při inteligenci, kterou jste projevil, očekávám, že část "HP kopíruje od Apple" z této věty si vyložíte stejně zaslepeně bez snahy pochopit kontext, takže pokud máte v plánu pokračovat v hádání se, tak prosím beze mě.

Pro příště si také vyprošuji toho vola. Už kvůli Vám doufám, že Vám není více než 15 let, protože pokud ano, měl byste se nad svým chováním vážně zamyslet.

Přeji pěkný zbytek dne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
19. 02. 2009 16:23

Mas, pravdu, "Neříkal jsem, že iMacy byly první PC v LCD." jsi nerikal.

Rikal jsi:

"Nápad na all-in-one PC je samozřejmě použit z úspěšných iMaců od Apple"

Bozinku, takoveho wola jako ty abychom pohledali. SAMOZREJME NENI POUZIT. To si jenom apple ovce mysli.

Dej si facku a studeny hadr.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
20. 02. 2009 13:14

Tu facku by jsi potreboval ty, Niky, v podstate neco takoveho bylo pouziteho uz v 80 letech a prave firmou Apple, jelikoz ty sam jsi asi jeste nedochudce, tak si to nemuzes pamatovat, co to bylo v kategorii All in one PC.

iMac jako takovy tu byl v roce 1998 a to ty jsi jeste nevedel co je to filesystem, pokud to vis aspon ted. Titulovat nekoho volem bych na tvem miste nedelal, protoze vul jsi spis ty sam.

A ano, napad delat All In One PC uvedl do prodejni praxe ve velkem prave Apple, a az se ukazalo, ze jde o dobry krok, ktery lidi tahne, tak se do toho zacaly poustet i jine firmy, prave po vzoru Apple. Na to nemusi byt nikdo Apple ovce, aby si tohle zjistil, kdyz uz tu dobu nepamatuje jako mnozi tady.

Takze zklidni hormon a zavri klapacku ty inteligente!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
18. 02. 2009 13:56

Výrobce automobilů uvede nový mobil?

Něco jako Škoda Komunikátor Š12345 ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
18. 02. 2009 12:00

HP Touchsmart není pro designéry, to opravdu ne. Jinak je HPTouchsmart je inspirováno iMacem a iPhone.

designéři jedou na tomhle http://www.wacom-europe.com/index2.asp...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor