HP divizi osobních počítačů nakonec prodávat nebude

Bylo to docela velké překvapení, když HP v srpnu oznámilo plán na odštěpení výroby spotřebitelského hardwaru do samostatné firmy. Znamenalo to jediné – postupnou přípravu na prodej. Okamžitě se začalo spekulovat o tom, kdo by mohl mít o zavedenou značku osobních počítačů zájem. Teď už je to ale pasé, HP si vše rozmyslelo a divize osobních počítačů zůstane součástí firmy. Firma to oznámila v tiskové zprávě.

Šéfka HP Meg Whitmanová uvedla, že plánovaná změna byla analyzována a zjistilo se, že divize osobních počítačů je pro firmu důležitým prvkem k nabídce kompletních zakázek. Koncový hardware se také nejvíc podílí na obecném povědomí o značce a ukázalo se, že náklady na oddělení výroby osobních počítačů do samostatné společnosti by nebyly vyváženy kýženými pozitivy.

Dá se domyslet a mezi řádky vyčíst, že analýzu oddělení divize do samostatné firmy už měly v HP dávno provedenou, ale oznámené plány se zjevně nezalíbily partnerům a akcionářům, což je ostatně vidět v srpnovém propadu ceny akcií. Jediná otázka tak zůstává kolem WebOS – ujme se ještě někdo platformy, kterou HP odpískalo?

Diskuze (1) Další článek: Soluto: Vyřešte pomalý start Windows

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,