Hewlett Packard (HP) | Chromebooky | CES 2019

HP Chromebook 14 má poprvé procesor AMD a chlubí se milionem aplikací na Google Play [CES]

Chromebooky jsou velmi populární hlavně v USA, protože se jedná o jednoduché počítače pro nový internetový věk, kdy vše podstatné se děje v prohlížeči a speciální aplikace lze instalovat a pouštět v rámci mobilního obchodu Google Play.

HP se tentokrát pochlubilo prvenstvím v podobě modelu Chromebook 14, který je postaven na procesoru od AMD. Konkrétně se jedná o hybridní úsporné čipy řady AMD A4/A6, které obsahují integrovaný grafický čip Radeon R4/R5.

K dispozici budou nejdříve tři varianty s 14palcovými displeji s rozlišením 720p nebo 1080p, dvoujádrovým procesorem AMD A4-9120, 4 GB operační paměti DDR4 s frekvencí 1 866 MHz (přímo na desce, bez možnosti rozšíření) a 32GB interním úložištěm eMMC. V základu je na Chromebooku nainstalovaný ChromeOS, který lze napojit až na 100GB cloudové úložiště a pokud byste hledali nějakou aplikaci, můžete využít nabídky obchodu Google Play, kde je více než milion mobilních aplikací.

HP Chromebook 14 je tenký pouze 1,835 cm a umožňuje široké nastavení úhlu displeje v rámci 180 stupňů. Součástí výbavy jsou i kvalitnější stereo reproduktory B&O a mezi porty je USB, USB-C, čtečka karet a výstup na sluchátka. Na výběr bude ze tří barevných provedení - šedá, modrá a bílá.

Koncová cena za nejlevnější model je stanovena na 269 dolarů, což je asi 7 500 korun s DPH, dražší verze vyjde na 299 dolarů (kolem 8 400 korun s DPH).

Diskuze (24) Další článek: Podívali jsme se na domácí minipivovar od LG. Pivo vyrobí z kapslí [CES]

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,