Hotmail na vlastní doméně: e-mail na vyšší úrovni

Vyzkoušejte e-mailovou schránku od Microsoftu na vlastní doméně, tedy Hotmail a Live Custom Domain. Je zdarma a můžete vytvořit až 500 e-mailových adres.

Ověření domény a nastavení MX záznamu

Microsoft musí ověřit, že je doména opravdu vaše. Nejprve jděte do správy DNS záznamů své domény, kterou naleznete na webu svého registrátora. Pokud váš registrátor nenabízí administraci pro správu DNS, požádejte technickou podporu.

Microsoft Live Custom Domain/6 Windows Live Admin Center - Google Chrome (13).png
Ověření domény a nastavení MX záznamů

Ověřovací záznam současně funguje jako MX server, zabijete tedy dvě mouchy jednou ranou. Předtím, než začnete přidávat MX záznam, všechny ostatní (MX záznamy) smažte.

Poté přidejte:

Typ: MX
Doména: vasedomena.cz
Hodnota: váš_identifikátor.pamx1.hotmail.com (přesný ověřovací řetězec najdete na webu)
Priorita: 10

U vašeho registrátora domény může nastavení vypadat nějak takto:

Microsoft Live Custom Domain/Subreg.CZ - Subregistrátorský portál, registrace domén z celého světa - ICANN Accredited - Správa domén - Opera (4).png
 Správa MX záznamů u registrátora domény

Důvěryhodnost serveru (Server trust)

Rozumné je také přidat TXT záznam, aby ostatní poskytovatelé alespoň trochu důvěřovali e-mailům, které odejdou z vaší adresy. Snížíte tak riziko, že vaše e-maily skončí ve spamu.

Typ: TXT
Host: vasedomena.cz
Hodnota: v=spf1 include:hotmail.com ~all

Teď už jen stačí klepnout na tlačítko „Refresh“, aby Live Custom Domains načetl nastavené záznamy a dokončil ověření. Microsoft v reálném čase ověří zadané záznamy a hned se dozvíte, jestli jste vše nastavili správně, není tedy třeba čekat, jako v případě Googlu.

Microsoft Live Custom Domain/Subreg.CZ - Subregistrátorský portál, registrace domén z celého světa - ICANN Accredited - Správa domén - Opera (5).png
 Přidání TXT záznamů do DNS domény

Počítejte ale s tím, že může trvat až 48 hodin, než se nastavené hodnoty DNS projeví na celém internetu. Do té doby nemusí e-maily správně fungovat. Ničeho se ale nebojte, většinou to trvá pár hodin.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,