Microsoft | Windows 10 | Windows Insider

Hlavní panel ve Windows 10 dostane zprávy a počasí, novinka se objevila v nové testovací verzi systému

Microsoft vydal první testovací sestavení Windows pro tento rok a ukazuje, na jaké novinky se můžeme těšit. Moderní nastavení získá možnost upravovat diskové oddíly a na hlavním panelu se objeví část s počasím a zprávami.

Na tento rok má Microsoft připraveno ve světě Windows hned několik novinek, zároveň ale stíhá testovat i další. V nejnovějším testovacím sestavení Windows Insider přišel s novou sekcí na hlavním panelu. Ta, v nerozkliknutém stavu, zobrazuje počasí dle vašeho umístění.

29c6f5fe-3c26-4691-8757-f5aae7d2790857c17b26-003a-4d6d-a44c-0a216d75cbcb 
Na hlavní panel zřejmě přibude část se zprávami a počasím

Po kliknutí vám zobrazí přehled zpráv a nejnovějších událostí. Microsoft se tak snaží naplno zužitkovat to, co již má v rámci prohlížeče Edge a aplikace Zprávy. Ostatně – na novém Edgi je novinka závislá a bez něj se neaktivuje. Zároveň prozatím probíhá testování pouze ve vybraných státech, s ohledem na českou lokalizaci Zpráv je ale pravděpodobné, že zavítá i k nám.

Je ale otázkou, jak novinku přijmou uživatelé. Poslední velká funkce na panelu ve Windows byli Lidé, kteří měli zjednodušit komunikaci s nejbližšími, to ale příliš nevyšlo. Obě ale naštěstí půjde vypnout a tak záleží čistě na vás, zda ji na panelu chcete, či nikoliv.

Snímek obrazovky 2021-01-08 102349.jpgSnímek obrazovky 2021-01-08 102411.jpg 
Moderní nastavení si nově poradí i se správou disků

Další novinka je ale mnohem zajímavější. Moderní nastavení se totiž naučí pracovat s disky a svazky. Nově tak v Nastavení – Systém – Úložiště najdete novou možnost Spravovat disky a svazky. Přímo v nastavení si tak můžete disk rozdělit na oddíly, či je spojit do svazků.

K vylepšení také došlo u příkazu DiskUsage v rámci příkazového řádku a spouštění příkazů v linuxovém subsystému. Konkrétní detaily naleznete na blogu Windows Insider.

Diskuze (25) Další článek: Elon Musk podpořil Signal jako náhradu WhatsAppu. Aplikaci okamžitě zavalili uživatelé

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,