Hitachi konsoliduje výrobu pevných disků

Hitachi Global Storage Technologies (Hitachi) ohlásilo řadu konsolidačních opatření ve výrobě a vývoji, která budou tvořit základ plánu společnosti na příštích pět let. Prostřednictvím plánované konsolidace Hitachi vytvoří „centra kompetence“ pro vývoj a výrobu závěsů, ramének pro hlavičky HGA (head-gimbal assemblies) a médií. Moderní výrobní závody Hitachi, umístěné především v Asii, budou přizpůsobeny tak, aby dosáhly ještě vyšší úrovně specializace a rentability těchto součástek pevných disků. Nová výrobní a vývojová strategie Hitachi, která by měla být ukončena do konce roku 2008, se skládá z následujících konsolidací:

Konsolidace výroby

  • Laguna, Filipíny – zvýšení existující výroby závěsů a přeměna továrny na centrum kompetence pro produkci závěsů. Zároveň Hitachi ukončí do poloviny roku 2008 provoz své výrobny ramének v mexické Guadalajaře.
  • Šenžen, Čína – zvýšení existující výroby médií a přeměna továrny na centrum kompetence pro produkci médií. Výsledkem bude uzavření továrny Hitachi na média v japonské Odawaře ve čtvrtém čtvrtletí 2007. Výrobní kapacity Hitachi v Šenženu se také stanou centrem kompetence pro výrobu HGA ramének.
  • Pračinburi, Thajsko – továrna bude nově vyrábět 2,5palcové automobilové pevné disky a zvýší produkci HGA součástek.
  • San Jose, Kalifornie – v továrně zůstane výroba médií, která doplní výrobní kapacity v Šenženu.

Konsolidace vývoje

  • Odawara, Japonsko – závod se stane centrem kompetence pro vývoj závěsů.
  • San Jose, Kalifornie – závod se stane centrem kompetence pro vývoj médií.

Umístění těchto center kompetence blízko továren Hitachi pro finální montáž pevných disků v Thajsku a Číně zjednoduší provoz a posílí koncept megavýroby Hitachi. Díky plánovaným změnám výroby a vývoje ušetří Hitachi téměř 300 milionů dolarů. Přispějí k tomu snížení počtu zaměstnanců, omezení kapitálových výdajů a dalších provozních nákladů. Hitachi očekává, že uzavřením své továrny v Guadalajaře sníží počet svých pracovníků – jak zaměstnanců, tak externistů –, který v globálním měřítku dnes dosahuje zhruba 40 000 lidí, o asi 11 procent.

Diskuze (1) Další článek: Kritická zranitelnost Windows si vyžádala opravu o týden dříve

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,