Herní desktop od Dellu pro horních deset tisíc

Dell po svém herním „notebooku“ představil také high-endový herní desktop. Ten nese název XPS 720 H2C a díky revolučnímu systému chlazení si pánové z Dellu dovolili některé komponenty (konkrétně procesor a paměti) přetaktovat ještě před prodejem.

V sestavě najdete čtyřjádrový procesor Intel Core 2 Extreme QX6700, který běží na frekvenci 3,46 GHz (původně 2,66 GHz) a jeho L2 cache je 8 MB. Za paměti byly zvoleny dva 2GB moduly DDR2 Dominator od firmy Corsair, přetaktované z 800 Mhz a na pěkných 1066 Mhz. Pokud je řeč o herním desktopu, pak je nejdůležitější komponentou bezesporu grafická karta. V této sestavě najdete hned dvě nVidia GeForce 8800GTX s pamětí 768 MB zapojené do módu SLI. Zážitek z hraní bude dokreslovat i zvuková karta Creative SoundBlaster X-Fi XtremeMusic. Jako úložiště byly použity dva 160GB pevné disky SATA s 10 000 otáčkami/min. zapojené do RAIDu. Pokud se jedná o optické mechaniky, tak zde naleznete hned dvě Blu-ray mechaniky. Jakousi pomyslnou páteří celého desktopu je základní deska nVidia nForce 680i SLI LT. Propracovanou grafikou a detaily moderních her se budete moci kochat na 24" displeji UltraSharp 2407FPW.

Při koupi si budete moci zvolit mezi operačním systémem Windows Vista Home Premium a Windows XP Media Center Edition. Sestava je tedy osazená velice kvalitně a precizně, ale vše si také zaplatíte. Cena začíná na 6 000 dolarech.

Zdroje: Dell [1], [2], DailyTech

Diskuze (56) Další článek: Microsoft zveřejnil oficiální název Windows Server 2008

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,