Byznys | Twitter

„Haló, tady je Twitter, nechcete nás náhodou koupit?“

Twitter měl v posledních dvou letech jeden hlavní cíl – najít způsob, jak na síť přilákat nové uživatele. To se mu ale příliš nepovedlo a za poslední rok přibylo pouhých 9 milionů nových účtů. A tak byl odstartován plán B – místo nových uživatelů nyní hledá Twitter kupce. Jenže zatím to vypadá, že bude podobně neúspěšný jako v prvním případě. V pátek se totiž měl podle Bloombergu konat mítink, kde by vedení Twitteru společně s externími poradci promyslelo další strategii při vyjednávání s potenciálními kupci. Setkání však bylo zrušeno, neboť se ukázalo, že o Twitter nikdo nemá zájem.

Hovořilo se přitom hlavně o trojici Salesforce, Walt Disney a Alphabet (Google). V případě posledně jmenovaného šlo spíše o nepodložené spekulace, nicméně Walt Disney a především Salesforce projevili větší a veřejný zájem. Ani ten už však neplatí.

Na informaci o tom, že Twitter nemá ani potenciálního kupce, zareagovaly akcie společnosti razantním pádem. Zatímco minulou středu, se prodávaly za 24,91 dolarů, aktuálně je cena akcie na částce 17,20 dolarů. Tržní hodnota firmy přitom od prosince 2013, kdy byla na částce 53 miliard dolarů, spadla do dnešního dne na 12,18 miliard.

Akcionáři navíc nevidí strategii, která by nepočítala s prodejem společnosti. Twitter se aktuálně snaží zaměřovat na video, takže začal přenášet prezidentské debaty a získal vysílací práva na NFL, to je však pravděpodobně ve snaze získat nové uživatele málo. A tak bude hledání zájemců pokračovat dál.

Diskuze (7) Další článek: Čína nabídne vysokoškolský titul v oboru hraní počítačových her

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,