Google | YouTube | Hry

Google zaútočil na Twitch, ale nevyšlo to. YouTube Gaming končí, integruje se do klasického YouTube

Google spustil YouTube Gaming před třemi lety jako konkurenci pro stále populárnější Twitch. Jednalo se o jakousi nadstavbu samotného YouTube, kdy se v samostatné aplikaci a webové stránce zobrazovaly streamy a videa týkající se jednotlivých her. Služba ale neměla příliš úspěch a tak Google nyní její samostatnou verzi ukončuje.

Nejedná se tak o samotný konec YouTube Gaming, nyní je to ale jen další položka v bočním menu na YouTube. Funkčně ale uživatelé o nic nepřijdou, stále se jedná o stránku obsahující katalog jednotlivých her a videa z nich. Stejně tak zůstávají zachovány placené kanály, super chat a další.

YT_Gaming_Infographic_17Sept_EN-US.png
Google společně s oznámením zveřejnil i menší infografiku se statistikami.

Podle Googlu chodí na YouTube denně na 200 milionů uživatelů, kteří sledují herní videa, jejich integrace do jedné služby tak dává smysl jak pro uživatele, kteří nemusí přepínat, tak pro firmu – bude mnohem snazší udržet diváky na stránce díky dalšímu obsahu.

Nové YouTube Gaming naleznete na adrese youtube.com/gaming a v mobilní aplikaci v sekci Trending. Staré aplikace Google finálně ukončí v březnu příštího roku.

Jedno z nedávných rozšířeních YouTube je i YouTube Music:

Diskuze (3) Další článek: Nimble je malý robůtek z Nizozemí, který dokáže létat jako opravdový hmyz

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,