Google | Mobilní aplikace

Google vypustil nové Tasks. Zkombinují úkoly napříč službami

Google dnes vypustil důležitou aktualizaci své staré služby Tasks, česky Úkoly. Služba má za úkol sjednotit správu úkolů napříč všemi produkty Googlu, zatím se jí to ale nedaří a některá propojení nefungují.

Na webu jsou nové Úkoly součástí nově redesignovaného Gmailu, na mobilech mají samostatnou aplikaci. V ní by se měly ukazovat všechny úkoly, odložené e-maily z Gmailu, poznámky z Keepu s připomenutím a připomínky z Asistenta. To prozatím (alespoň na telefonech u nás v redakci) nefunguje, je ale možné, že Google propojení teprve postupně zapíná.

Co se funkčnosti týče, aplikace zvládá k úkolům přidávat poznámky, plánovat si je na konkrétní datum a dokonce je možné si přidávat dílčí úkoly. Vzhledově je ale aplikace dosti podivným hybridem současného Androidu a prvky připravovaného „Material Designu 2“. Na první pohled připomíná aplikaci Spaces, která také experimentovala s rozhraním, samotná služba ale zanedlouho, jak je u Googlu zvykem, skončila.

Aplikaci je možné již nyní stahovat pro Android a iOS.

Diskuze (5) Další článek: Připraveno na 5000 MHz! Nové paměti Adata Spectrix D41 blikají všemi barvami a jsou extra rychlé

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,