Google | Létání | Material Design

Google vylepšil vyhledávač letenek. Je rychlý a má nové funkce

Nákup letenek představuje velký byznys a Google pokračuje ve svém snažení přiživit se i na tomto trhu. Představil aktualizovanou podobu svého srovnávače Google Flights. Ten je nyní zcela převlečený do Material Designu a společně se službou Destinace a aplikací Trips tvoří kompletní sadu pro cestování.

Služba nabídne možnost vyhledávání letenek mezi libovolnými letišti, přičemž pracuje s několika leteckými společnostmi. Potěší fakt, že je vyhledávání letů velmi rychlé. Nabídne i dodatečné přehledy cen a grafy, naplánování nejlevnější cesty je díky tomu jednodušší. Nabízí se i propojení s dříve představenými destinacemi a aplikací Google Trips.

Díky tomu získáte od Googlu kompletní cestovatelský servis od vyhledání letenky až po plánování výletů a navigaci na místě. Jediné, co se provádí mimo stránky či aplikace Googlu je přímý nákup letenek, Google zde figuruje pouze jako prostředník, kdy při kliknutí na tlačítko zakoupit jste přesměrování na stránky vybrané letecké společnosti.

Google se tak stává konkurentem například i pro službu Kiwi, která je vyvíjena v Česku, nicméně funguje globálně a nabízí prodej letenek v podobném duchu. Navíc se rovněž rozšiřuje o další služby pro cestovatele.

Takto vypadá aplikace Google Trips:

Diskuze (3) Další článek: Zeměkoule je kvůli člověku každý rok o 2,2 % jasnější

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,