Google vylepšil Hangouts, Snapseed a fotky G+

Google představil vylepšený komunikátor a videochat Hangouts, Snapseed s falešnou tvorbou HDR a vedle dalších drobností také nové fotoefekty Auto Awesome pro Google+ a Picasu.

Google vylepšil svůj komunikátor a videochat Hangouts a představil některé novinky na své síti G+, respektive na fotogalerii Picasa. S novinkami se pochlubil na krátké tiskové konferenci a později na svém blogu.

Nový mobilní Hangouts s podporou SMS

Hangouts pro Android bude nově fungovat zároveň i jako SMS klient, bude umět sdílet polohu a animovat gify. Videohovory pak nabídnou napříč zařízeními podporu celoobrazovkového režimu a vylepšení expozice, aby nebyla scéna příliš tmavá. Více možností také ti, kteří budou vysílat videokonferenci pro veřejnost.

Hangouts SMS.png Hangouts SMS.png Hangouts animovaný.png
Mobilní Hangouts bude umět do zprávy vložit polohu, propojí IM s klientem SMS a bude podporovat vkládání animovaných gifů do zprávy 
Hangouts.png Hangouts video.jpg
Videochat Hangouts si poradí s dynamickou expozicí (před a po)

Sémantické vyhledávání fotografií

Google+ zapracoval také na funkci automatického vylepšení, sémantickém vyhledávání fotografií („sunset“ vyhledá fotky se západem Slunce aj.) a další drobnosti. Tato funkce zde byla již dříve, Google+ má ale nový (pouze anglický?) slovník s větší zásobou. 

Vyhledávání.png Vyhledávání.jpg Vyhledávání.png
Sémantické vyhledávání v galerií fotek na G+/Picase
Pláž.jpg Pláž.png
Automatické vylepšení fotek na G+ má nyní více úrovní síly efektu

Snapseed s falešným HDR a Auto Awesome v G+

Mobilní aplikace Snapseed se naučila falešné HDR a funkce Auto Awesome v G+, která automaticky všemožně kombinuje sestavy souvisejících fotografií, se naučila nové efekty Action, Eraser a Movie.

HDR.png HDR.jpg
Běžný snímek a falešné HDR ve Snapseedu

Action složí sadu postupných snímků v jeden, vznikne tak fotografie s rozfázovaným pohybem. Eraser zase ze setu snímků jedné scény smaže rušivé elementy a Movie složí natočená videa a snímky do jednoho klipu. Vše automaticky na serverech Googlu. Více napoví obrázky.

Action.jpg Action.jpg
Auto Awesome vylepšení Action, které rozfázuje pohyb z několika snímků do jedné fotografie
Eraser.jpg Eraser.jpg
Vylepšení Eraser snaže ze setu snímků rušivé elementy a složí z nich jednu „dokonalou“

Vylepšení Auto Awesome Movie

Novinky se objeví tento týden, Auto Awesome Movie pak bude dostupný na zařízeních s Androidem 4.3+.

Google se na svém blogu pochlubil také statistikou. Služby Googlu aktivně používá 540 milionů přihlášených surfařů, 300 milionů z nich pak navštěvuje „zeď“ Google+. Každý týden jeho uživatelé nahrají na G+/Picasu 1,5 miliardy fotografií.

Diskuze (7) Další článek: Jony Ive vyrobil pro charitativní aukci speciální červenou verzi Macu Pro

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,