Google | Google Glass

Google vydal poslední aktualizaci pro brýle Glass Explorer Edition. Zcela je odstřihne od svých služeb

Google vydal Explorers Edition svých brýlí Glass v roce 2013, i s ohledem na vysokou cenovku se ale nikdy nejednalo o prodejní hit. Již několik let se neprodávají a nyní získaly poslední aktualizaci, která je odpojí od všech Google služeb. Některé funkce ale zůstanou nadále aktivní.

Google Glass Explorers Edition byly první prodávanou komerční variantou brýlí s rozšířenou realitou, stále se ale jednalo o poměrně raritní kousek. Tomu napomáhala i cena, která činila 1 500 dolarů. Nejednalo se tak o masový produkt a kromě ceny vybočoval i provedením. Displej nebyl ani zdaleka ideální a celé brýle vzbuzovaly obavy o ochranu soukromí s ohledem na zabudovanou kameru.

Google nakonec od prodeje běžným uživatelům odstoupil a zaměřil se na firemní sféru, pro kterou letos připravil už druhou edici. Explorers Edition se tak již několik let neprodává a není příliš divu, že Google ukončuje podporu. Brýlí v rámci Enterprise Edition se ukončení netýká a ty budou i nadále normálně fungovat.

Od 25. února příštího roku přestanou fungovat jakékoliv online funkce spojené s Google účtem, včetně synchronizace Gmailu a dalších funkcí. Uživatelé si mohou stáhnout aktualizaci, která zaručí další používání brýlí, funkčně ale budou velmi omezené. Umožní akorát nahrání aplikací a fotografování a nahrávání videa. Detaily ke stažení aktualizace naleznete na stránkách podpory.

Podobné brýle, jako jsou Google Glass, má i Toshiba:

Zdroj: Mashable

Diskuze (6) Další článek: NASA zkoumá asteroid Bennu – řeší záhadné erupce, které vystřelují částice do vesmíru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,