Google v roce 2013: tablety, brýle a nové technologie

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 4

Názory k článku

avatar
05. 01. 2013 14:31

Psát o spotřební elektronice dneska znamená být IT magazín? Co takhle psát o zajímavých věcech a ne o holém seznamu parametrů jenom abych splnil kvótu a konec?Co třeba začít psát o UNIXU? Skriptování v bashi … etc
Nechápu jak někdo může řict, že nějaká 4.0.1 verze androida je zastaralá, když absolutně vůbec nemá ponětí jak těžké je to naprogramovat, debugovat, testovat etc.. Navíc vůbec neznamená že něco novější je nutně lepší.A ke kritice linuxu, kde by windows byl, kdyby nebyl UNIX? Možná by jste dnes seděli u DOSU.
PS: Windows bych nemohl používat protože obsahuje mnoho zastaralých technologíí, například 0 podpora journal FS - mít ZFS by bylo pěkné( mac má HFS+), neobsahuje použitelnou konzoli - když potřebujete v *nixu řešit specifický problém stačí trochu skriptovat a je to - lehký příklad . máte složku s filmama - Movies/film/neco.mkv no a chcete vsechny soubory mkv prejmenovat podle te slozky film tj na film.mkv(mam jich hodne) a tak jsem se presunul do Movies a napsal for i in *;do mv ./$i/*.mkv ./$i/$i.mkv; done a bylo. Možná budete namítat, že máte programy na přejmenování. Proč bych se měl učit s nějakým programem, hledat ho, vybírat si ho etc.. když napíšu rychleji kód v bashi? No není jednodušší umět bash a tím ušetřit čas? Většina takových utilit je bídně napsaná a zabírá pár MB a v případě windows pár takových utilit udělá paseku v registrech. Jo registry … ty v *nixu nemáme a díky za to. Konfigurace pc v /etc .. nastavení uživatele v /home/$USER … jednoduché.Chcete-li při použití pc přemýšlet dejte format C:\ a hurá do světa *nixu.
PS pro rýpaly : Ano mac je UNIX, dokonce na rozdíl od GNU má i certifikaci a splňuje posix. Je to derivát BSD unixu takže za tím pěkným GUI co tomu dali se skrývá mocný nástroj … dokonce tu jede i KDE a X server( nedoporučuju) aqua je propracovanější.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor