Google | Vyhledávače | Pirátství

Google už smazal skoro dvě miliardy pirátských odkazů, ale pořád funguje jako skvělý vyhledávač warezu

Google přepracoval svůj webový přehled Transparency Report, který mimo jiné eviduje počty žádostí o výmaz odkazů z jeho vyhledávače. Zatímco astronomické počty žádostí už dnes nikoho nepřekvapí stejně jako zprávy, že protipirátští roboti čas od času jako warez označili i naprosto legální obsah, ovšem dopočítat se toho, na kolik takových žádostí vlastně Google zareagoval a kolik odkazů ze svého indexu nakonec opravdu smazal, nebylo nikdy zcela jednoduché.

708828713
Z Goolgu za poslední roky zmizelo 1 750 milionů pirátských odkazů

Nyní se tím naopak Google „chlubí“ hned na titulní straně přehledu a to číslo je ještě hrozivější. Za posledních pět let, od března 2011 do září 2016, zmizelo z Googlu 1,75 miliard odkazů, což postihlo celkem 888 tisíc samostatných webů.

Jelikož se tempo protipirátských robotů nadále zvyšuje, lze předpokládat, že poroste i toto číslo. Skoro dvě miliardy odstraněných odkazů dávají také tušit, jak je současný svět webových stránek vlastně rozsáhlý. Přestože totiž z vyhledávače zmizely skoro dvě miliardy odkazů, na praktické dohledatelnosti warezu skrze Google se víceméně nic nezměnilo.

Diskuze (4) Další článek: Pixel Launcher prozrazuje, že Google počátkem října představí stejnojmenné telefony

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,