Google+ umožňuje nově nahrávat fotografie v plném rozlišení

Google+ nově umožňuje ukládat fotografie v plném rozlišení. Služba doposud zmenšovala fotografie větší než 2 048 × 2 048 pixelů. Tak se bude ve výchozím stavu dít i nadále, pokud ale budete chtít zachovat původní rozměr pro archivaci, v nastavení lze upravit, aby se velikost neměnila.

Nastavení Google+.png Nastavení Google+.png
V bezplatném režimu budete mít pro originální fotografie až 5 GB ze společného úložiště Drive. Druhý obrázek ukazuje situaci, pakliže zaplatíte extra prostor.

Má to ale jeden háček. Větší než čtyřmegapixelové fotografie se už nezapočítávají do neomezené kapacity a budou tedy zabírat místo na společném úložišti pro původní galerii Picasa a webdisk Drive. Po aktivaci tedy budete mít k dispozici zdarma maximálně 5 GB prostoru. Pokud vám tato kapacita nebude stačit, musíte si připlatit. Rozšíření úložiště o dalších 25 GB stojí 2,5 dolarů měsíčně, což po přepočtu činí asi padesát korun.

Změna souvisí s postupným utlumováním původní fotogalerie Picasa. kterou Google výhledově zcela nahradí alby přímo na své síti Plus. Tento krok se ale příliš nezamlouvá těm, kteří používali původní Picasu, nicméně Google+ používat nechtějí i pro jeho jednodušší rozhraní.

Rozměrná fotografie na Google+.png
Na Google+ nyní můžete nahrát rozměrné fotografie, jejich velikost se ale bude počítat do kapacity úložiště Drive
Diskuze (10) Další článek: Stream.cz zaútočí na Youtube desítkou nových pořadů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,