Google | Sociální sítě | Google+ | G Suite

Google ukázal Currents. Náhradu Google+ pro firmy

Google+ skončilo, ať žijí Currents! Alespoň takto si to představuje Google, který na svém blogu oznámil další plány s Google+ v rámci firemního G Suite. Služba získá nejen nový název, ale i vzhled a funkce.

Nové Google Currents budou službou pouze v rámci G Suite a mezi běžné uživatele tak nezamíří. Nabídnou organizacím komunikaci mezi jednotlivými členy formou privátní sociální sítě – od původního Google+ se příliš neliší. Nový je ale vzhled v barvách aktuálního Material Designu a několik nových funkcí.

8d7799a1-de79-4ba5-a98c-9d2ee4e3ab9e
Current se na první pohled od Google+ příliš lišit nebude.

Mezi ně patří například možnost dát prioritu příspěvkům od vedoucích. Ty se tak zobrazí na horních pozicích v rámci streamu příspěvků na domovské straně – ten tak zůstane řazen algoritmem s možností přepnutí na chronologicý výpis. Důraz je zde kladen na hashtagy pr lepší třídění obsahu a každý uživatel bude moci získat statistiky počtu zobrazení konkrétních příspěvků.

Google tak přidává další službu pro podniky, je ale otázkou, zda o ní mají zájem. Zároveň se je totiž snaží přesvědčit, aby využívaly jeho firemní komunikátor Hangouts Chat a Hangouts Meet, prozatím to ale nevypadá, že by tyto dvě služby byly s Currents jakkoliv propojené.

Currents jsou prozatím pouze na vyžádání, administrátoři se mohou obrátit na e-mail CurrentsBeta@google.com. Jakmile dojde k aktivaci služby i pro vaši organizaci, veškeré obsah z aktuálního Google+ pro firmy se přenese a nedojde k jeho ztrátě.

Google krom Inboxu a Google+ rušil i komunikátory. Jaké přežijí?

Diskuze (14) Další článek: Nadšenec přestavěl Teslu Model S na obytný vůz. Chce překonat světový rekord

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,