Google údajně vyvíjí vlastní hodinky s integrovaným asistentem

Google připravuje vlastní hodinky s Android Wear, které budou doplňkem telefonů Nexus, tvrdí web Androidpolice, jehož informace se již v minulosti několikrát potvrdily. Že Google pracuje na vývoji vlastních hodinek potvrzuje prý hned několik zdrojů.

Hodinky to mají být hned dvoje, oboje s kulatým displejem, jen různých velikostí. Ty větší s kódovým označením Anglefish by měly být větší a vybaveny i LTE, GPS a snímačem srdečního tepu. Mohou tedy fungovat i bez spárovaného telefonu a budou ideálním sporttesterem.

934860540
Současná nabídka hodinek s Android Wear. Je z čeho vybírat, ale výběr je to stále docela skromný a kompromisní, obzvlášť na menších trzích jako je Česko, kam se ani všechny nedostanou

Menší hodinky s kódovým označením Swordfish už budou klasickým doplňkem chytrého telefonu, vlastní LTE a GPS čip mít nebudou. Na druhou stranu, měly by být na poměry chytrých hodinek nebývale tenké.

Ale co je vůbec nezajímavější, to je softwarová výbava. Zdroje totiž mluví o integraci funkce Google Assistent. Právě nové možnosti hlasového ovládání, predikce akcí a umělé inteligence by mohly zájem o chytré hodinky akcelerovat. Google může na vlastních produktech ukázat, jak takové možnosti lze naplno využít, další výrobci se pak mohou inspirovat. Bylo by to potřeba, protože hodinek s Android Wear je na trhu stále docela málo a nový výrobci se do vývoje evidentně moc nehrnou.

Diskuze (3) Další článek: Na Xbox One už lze instalovat první univerzální aplikaci z Windows Store. Zatím jen jednu pokusnou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,